SAMANDAĞLILARDAN HBB’YE İSYAN

SAMANDAĞLILARDAN HBB’YE İSYAN

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Ceylandere Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, derinliği bir karışı geçen çukurlu yollarını binlerce şikayete rağmen düzeltmeyen büyükşehir yönetimine ateş püskürdü. Mahalleye her gelen yetkilinin kendilerine söz verdiğini belirten vatandaşlar, verilen sözlerin tutulmadığını belirttiler. Yoldaki çukurların, yağan yağmurla balçığa dönüştüğünü ifade eden vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki mahalleler arasındaki yolların durumunu yayınladıkları fotoğraflarla ortaya koydular. Hemen her ilçede benzer manzaralar yaşanırken, bir isyan sesi de bu sefer Ceylandere’den geldi. Yollarının durumunun çok kötü olduğunu belirten vatandaşlar, yağan yağmurdan dolayı her yerin çamur olduğunu söylediler.

SAVAŞ, ÜZERİNE DÜÜŞENİ YAPMAYACAKSA İSTİFA ETSİN

Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan yolun defalarca şikayet konusu olduğu belirtilirken, yetkililerin halkın sorunlarına kulak tıkamasından dolayı Ceylandere halkı uzun zamandan bu yana çile dolu yolu kullanmaya mahkum bırakılıyor. Uzun zamandan bu yana bakım apılması gerekirken ihmal edilen binlerce köy yolundan sadece birisi olan Ceylandere’nin yollarındaki çukurları ölçen vatandaşlar, derinliğinin bir karışı bulduğu yollardan araçlarıyla geçemediklerini ifade ettiler.

LÜTFÜ SAVAŞ NE YÜZLE MİLLETİ EXPO’YA DAVET EDİYOR

Konuya kimsenin el atmadığını belirten vatandaşlar, isyan dolu açıklamalarında; “Biz hiç kimseye sesini duyuramayan Ceylandere halkıyız. Yıllardır yollarımız bozuk durumda. Kimse de el atmıyor. Bizi bu bozuk yola mahkum bırakıyorlar. Hiç kimse bize hizmet yaptık, şunu yaptık, bunu açtık demesin. Hem köylü milletin efendisiyiz derler, hem de köylüye çektirmedik eziyet bırakmazlar. Bizi siyaset konusu yapmayı bırakın da hizmet yapın. Her gün HBB’den birileri dünyanın bir ucuna gidip EXPO’yu anlatıp herkesi buraya davet ediyor. Bu yollarla mı EXPO yapılacak. Lütfü Savaş, ne yüzle milleti buraya çağırıyor. Eğer Lütfü Savaş, görevini doğru düzgün yapamayacaksa, HBB bütçesini hizmet yerine boşa harcayacaksa dakika o koltukta oturmasın” ifadelerini kullandılar. Vatandaşlar, başvuru yapmaktan bıktıkları yollarına çözüm ve sorumluların bir an önce halka hesap vermesini bekliyor. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.