SANATORİUM MÜZİK VE BALE AKADEMİSİ BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

SANATORİUM MÜZİK VE BALE AKADEMİSİ BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

SANATORİUM MÜZİK VE BALE AKADEMİSİ BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

1996 yılında “Sanat Burada” sloganı ile bölgemizde faaliyetlerine başlayan ve o günden bugüne yetiştirdiği binlerce bale öğrencisi ile büyük takdir toplayan son zamanlarda adından oldukça söz ettiren Antakya’ya bambaşka bir renk katan bir sanat akademisi; Sanatorium Müzik ve Bale Akademisi ve onun kurucusu Fatma Satar hız kesmeden bale eğitimleri ile fark yaratmaya devam ediyor.

Gaziantep Devlet konservatuarında eğitim aldıktan sonra 1996 yılında Oluşum Kültür ve Sanat Merkezi olarak sanat çalışmalarına start veren Fatma Satar günümüzde Sanatorium Müzik ve Bale Akademisi ile  başarılı çalışmalara imza atan başarılı bir isim olarak çıkıyor karşımıza.Hedefinin öğrenci ve sanatçı yetiştirmenin haricinde ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyen Fatma Hanım gün geçtikçe öğrenci sayılarının arttığını ve Antakya halkının sanat ve eğitimle çok ilgili olduğunu büyük bir memnuniyetle belirtti.

Profesyonel bir kadroyla çalıştığını, hepsinin pedogojik ve sanatsal olarak üst düzey bir eğitim verdiklerini belirten Satar,  Öğrenci ve velilerle huzurlu bir aile ortamı oluşturduklarını ve bu ortamdan dolayı oldukça mutluluk duyduklarını söyledi. En büyük hedeflerinden birinin Antakya’ya özel bir devlet konservatuar kazandırmak olduğunu dile getiren Satar;” Bale bizim kurumumuzun lokomotifi konumundadır. Başarımı aldığım eğitime borçluyum. Antakyalıların sanata çok olumlu bir bakışı var. Bunu Sanatorium Müzik ve Bale Akademisinin ilk günden bu yana Bale konusunda gördüğü müthiş ilgiden anlıyoruz. Balenin yalnızca üst tabaka ailelere hitap eder düşüncesini ortan kaldırdık, köylerden, gelir düzeyi düşük ailelerden ve işçi çocuklarının dahi bale eğitimi için bize geliyorlar ve onlara mümkün olduğunca olanak sağlıyoruz. Çocuklarımızı kazandırmak adına çabalıyoruz, bale sadece zenginlerin katıldığı bir etkinlik değil, asla olmamalı, bale üst tabakaya hitap eder düşüncesini yıktık” dedi. Uluslararası yarışmalara çok fazla katılmadığını kültürlerin yarıştırılmaması gerektiğini savunan Satar, aynı zamanda Türkiye derecesinde olan öğrencilerinin olduğunu da belirtti. Son olarak dans alanları konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Satar: “ Bu şehre yakışmayan bir kültür merkezimiz ve salonumuz var. Çocuklar rahatça dans edemiyorlar. Salonlarımız maalesef çok yetersiz. Teknik ekipman eksiğimiz çok fazla. Bu konuda devlet büyüklerimizden destek rica ediyorum. Sanat her insanın alması gereken bir eğitim. Barış için sanat sözümüzü bir kez daha yineleyerek saflığın, güzelliğin, hafifliğin ve zarafetin doruk noktası olan Bale eğitimini düşünen velilerimizi Sanatorium Müzik ve Bale Akademimize bekliyoruz” dedi. HABER: FADİME ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.