Meşale Gazetesi

SAVCILIK MUHARREM İNCE HAKKINDA “SİYASET YASAĞI” İSTEDİ

SAVCILIK MUHARREM İNCE HAKKINDA “SİYASET YASAĞI” İSTEDİ

Savcılık 2013’te açılan davada mütalaasını açıklayarak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında, CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemden kalma davada savcı seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılmasını talep etti., 2013 yılında Ergenekon davasını izlemek üzere İstanbul Silivri’deki duruşmaya katılan İnce duruşmada çıkan tartışma sırasında, salonda görevli üsteğmeni kendisine müdahale etmeye çalışması üzerine ittirdi.

Bunun üzerine İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2016’da Anayasa’da yapılan değişiklikle İnce’nin dokunulmazlığı kaldırıldı ve dava açıldı.

“SİYASİ YASAK” TALEBİ

İddianamede, Muharrem İnce’nin görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Silivri’de görülen davanın 1 Temmuz’daki son celsesinde savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı.

Savcı, İnce’nin “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılmasını ve TCK’nın 53. Maddesi uyarınca “siyasi yasak” uygulanarak seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

AVUKAT ÇİÇEK: TARİHE KARA BİR LEKE

Savcının talebini değerlendiren İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, kumpas davasına bakan mahkeme heyetinin duruşmaya katılan vekillere yönelik kanunsuz emirler verdiğini ve buna bağlı olarak fiili şiddetin ortaya çıktığını belirtti.

Çiçek, Ergenekon’a bakan mahkeme heyetinin FETÖ’den ihraç edildiğine, üsteğmenin de şikayetçi olmadığına da vurgu yaparak, “Talebin mahkeme tarafından kabulü halinde, verilecek karar Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçecektir” diye konuştu.

İNCE :FERMAN SİZİNSE MEYDANLAR BİZİMDİR

Memleket Partisi genel Başkanı Muharrem ince yaptığı açıklamada “Siz maklubeye kaşık sallarken, biz Silivri’de FETÖ kumpaslarına direndik. Saray yargısı eliyle siyasi yasak öngören bu kumpasa da direniriz. Savcıya, hakime ve onlara talimat verenlere sesleniyorum: Hodri Meydan, ceza vermezseniz namertsiniz. Ferman sizinse meydanlar bizimdir. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.