ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE KAMU MÜJDESİ

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE KAMU MÜJDESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eylül ayında 500’ün üzerinde şehit yakını, gazi ve yakınını kamuda istihdam etmeyi planlıyor. Bu, Türkiye’de şehit yakınları ve gazilerin kamuda istihdamı için yapılan ilk atamadan bu yana önemli bir adım. 1996’dan 2002’ye kadar toplamda 6 bin 315 kişi kamuda görevlendirildi. Bu yılki atamalarla birlikte kamuda istihdam edilen şehit yakını ve gazilerin sayısı yaklaşık 50 bine ulaşacak.

Ayrıca, şehit yakınları ve gazilerin devlet memuru yakınlarının atanma taleplerinde kısıtlayıcı hükümlere bakılmıyor. Malul gaziler ve eşleri, 19 Eylül Gaziler Günü’nde; şehit eşleri, çocukları, anne, baba ve kardeşleriyse 18 Mart Şehitler Günü’nde idari izinli sayılacak.

Türk Hava Yolları, şehit yakınları ve gaziler için yüzde 50 indirimle uçakla seyahat imkanı sunuyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Anadolujet arasında yapılan anlaşma ile şehit yakınları ve gaziler, iç hatlarda KKTC seferlerinde yüzde 50, dış hatlarda ise yüzde 20 indirimli uçuş yapabilecek. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.