SELİM USTA 61 YILDIR AYAKKABI TAMİRİ YAPIYOR

SELİM USTA 61 YILDIR AYAKKABI TAMİRİ YAPIYOR

ALTINÖZÜ HALKI TARAFINDAN SEVİLEN SELİM USTA, MESLEĞİNİ SÜRDÜRMENİN GURURUNU YAŞIYOR..

Hatay’ın Altınözü ilçesinde yaşayan 73 yaşındaki ayakkabı ustası Selim Orduluoğlu, tam 61 yıldır ayakkabı tamiri yaparak geçimini sağlıyor. Mesleğini büyük bir sevgi ve tutkuyla sürdüren Orduluoğlu, yılların getirdiği tecrübe ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Genç yaşta başladığı bu meslekte, ayakkabı tamirine olan ilgisi hiç azalmayan Orduluoğlu, sağlık sorunlarına rağmen işine ara vermiyor. Her gün dükkanını açan usta, eski temposunda çalışamasa da saat 16:00’da mesaisini tamamlayarak dinlenmeye çekiliyor.

REKLAM ALANI

Mesleğimi seviyorum diyerek sözlerine başlayan Selim Orduluoğlu açıklamasında:” 15 yaşında çırak olarak girdiğim ayakkabıcılık sektöründe 1996 yılında kendi işyerimi açtım. Geçimimi sağladığım ayakkabı tamirciliği işini bir süre Antakya’da yaptım. Son 30 yıldır da Altınözü’nde yapmaktayım. İlçenin her daim tek ayakkabı tamircisi oldum. Burada hemen herkes beni tanır ve doğal olarak herkesi ayakkabılarına dokunmuşluğum olmuştur. Kimine tamir kimine de boya yapmışımdır. Bu arada ayakkabı tamirinin yanında Bay bayan ayakkabı ve terlik satışı da yapmaktayım. Ürünlerim ve hizmetim kaliteli ama fiyatlarım her dönemde uygun olmuştur. Hele ki 6 Şubat depremi sonrasında evleri yıkılıp ilçemize gelen bir çok vatandaşımızın ilk günlerde tamir için bana getirdikleri ayakkabılar konusunda elimden gelenin fazlasını yaptığımı söylemek isterim. Ve her ayakkabı tamircisinin kaçınılmaz kaderi olan tamirata getirilen ve uzun süre alınmayan ayakkabılar maalesef bende de çok fazla oldu. Bu ayakkabıları da belli bir süre bekledikten sonra ihtiyaç sahiplerine verdim.

Mesleğini severek yapmam bana güç veriyor.Zira geçtiğimiz yıl kalbimde yaşadığım sağlık sorunu nedeni ile ciddi bir tedavi gördüm.Tedavimde emekleri olan kıymeti doktorlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.Kısa zaman zarfında tezgahımın başına geçtim ama doktorumun tavsiyesi ile kendimi çok yormamaya başladım.Bu iş benim hayatım oldu. Sağlık sorunlarıma rağmen çalışmaya devam ediyorum. Ayakkabı tamiri benim için sadece bir iş değil, aynı zamanda bir tutku.Herkesi işyerime beklerim.”dedi.

Altınözü halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan Selim Usta, mesleğini sürdürmenin gururunu yaşıyor. Onun azmi, hem mesleğine duyduğu sevgiyi hem de çalışma ahlakını gözler önüne seriyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.