SERİNYOL YERALTI BARAJI AÇILDI

SERİNYOL YERALTI BARAJI AÇILDI

Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü’nün son yıllarda etkisini daha fazla hissettiren kuraklığa karşı önlem amacıyla, Yer Altı Suyu Suni Besleme ve Yer Altı Barajları Eylem Planı kapsamında planladığı yatırımlardan biri olan Serinyol Yeraltı Barajı, 22 Mart Dünya Su Günü’nde hizmete girdi. İklim değişikliği ve nüfus artışının etkisiyle su depolama yapılarının öneminin artmasıyla, suyun bir damlasını dahi boşa harcamayacak şekilde planlanan yatırımlar hayata geçiren DSİ, Serinyol Yeraltı Barajı ile yıllık ortalama 14 Milyon TL fayda sağlamayı hedefliyor.

14 MİLYON TL’LİK FAYDA SAĞLANACAK

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nden barajla ilgili yapılan açıklamada, “Yerüstü su kaynaklarımıza önem verdiğimiz kadar, yeraltı su kaynaklarımıza da önem veriyor, yeraltı su zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarabilmek için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bu kapsamda tamamlanan ve 22 Mart Dünya Su Günü’nde hizmete giren Hatay Serinyol Yeraltı Barajı ile düşen yeraltı su seviyemizi artırıp, yıllık ortalama 14 Milyon TL fayda sağlamayı hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.