SESSİZ DOST KATİLLERİNE TEPKİ DİNMİYOR

SESSİZ DOST KATİLLERİNE TEPKİ DİNMİYOR

Defne’ye bağlı Sümerler Mahallesi’nde katledilen sokak hayvanlarının katillerine tepkiler artarak devam ediyor.Akşam saatlerinde sokak hayvanlarının katledildikleri alanda toplanan yüzlerce mahalleli hayvan sever vatandaş Fatma Betül Yalım önderliğinde zehirlenerek öldürülen kedi ve köpekler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan “Katliam Yasası İstemiyoruz” diyerek tepkilerini sert bir şekilde dile getirdiler. Sokak hayvanlarını zehirleyen kişi veya kişilerin bulunmasını ve cadde ve sokaklara mobese kameraları takılmasını talep eden vatandaşlar Hatay Valiliği ve Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak konuya daha da duyarlı olmaya davet ettiler.

ÇİNÇİN VE PARLAKYILDIZ EYLEMCİLERE DESTEK VERDİ

Akşam saatlerinde Defne Sümerler’de gerçekleşen eyleme Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız da destek vererek konunun takipçileri olacaklarını ve bu katliamı yapan kişilerin cezalandırılmaları adına ne gerekiyorsa yapılacağını söylediler. Mahalle halkının talepleri olan mobese kameraları ve hayvanları katledenlerin bulunması adına kısa bir açıklama yapan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin şöyle konuştu:

“Sokak hayvanları Allah’ın insanlara bir emaneti. Onlar derdini anlatamaz. Acıksalar yemek istediklerini belirtemezler. Susarlarsa susuzluklarını belirtemezler. Saftırlar çabuk kanarlar. Dün akşamüstü olaya şahit olduk. Hayvansever arkadaşlar ikaz ettiler. Sağ olsun İbrahim Güzel beye ulaştık. Hemen Gökhan bey ile olay mahalline geldiler ve yıkama işleri yapıldı ama tabi bir miktar hayvan zayatı oluştu. Bir daha olmaması adına bu tür olayların daha duyarlı olmak adına bu saatten ne yapılabilir. Galiba genel talep mobese kamerası şeklinde. Onu da Hatay Valiliğine Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne sizlerle beraber bu temenni ve dileği iletiriz. Şimdi biz bu konuda raporlarımız da var, büyük bir dosyamız da var. Buradaki hayvan sever arkadaşlarımızın birçoğu bizim Whatsapp grubumuzun üyesi zaten. Sizlerin de kıymetli fikirlerinizi alırız. Hatta bir gün bir araya gelmeyi düşünüyoruz Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında sizleri de davet ederiz. Orada bu konuları daha da netleştiririz. Daha sonra bunu dilekçe haline getirip kanunen takip edeceğiz arkadaşlar. Teşekkür ederim tekrardan. Herkese iyi akşamlar diliyorum. Güzel güzel bizi evlerinin önünde bekleyen sokak hayvanlarını yemlemeye ve sulamaya davet ediyorum hepinizi.”

Mahalle sakinleri açıklamanın ardından sokak hayvanlarının katledildikleri yere çiçekler bırakarak mum yaktılar. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.