SEVGİLİ ÖĞRENCİLER SİZLER BU MİLLETİN GELECEĞİSİNİZ

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER SİZLER BU MİLLETİN GELECEĞİSİNİZ

 Vali Doğan 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının açılışı vesilesiyle düzenlenen kutlama programına katıldı.Antakya Vali Teoman İlkokulu’nda gerçekleşen törene Vali Doğan’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, Defne Kaymakamı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kurum İl Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün konuşması ile devam etti. Seyit Ali Büyük konuşmasında, “Okullar her şeyin başlangıcı, eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Şuan okulların açılmış olmasının, öğretmen arkadaşlarımın öğrencileriyle buluşmuş olmasının sevinci içerisindeyiz. Anaokulundan liseye kadar, birbirinden değerli öğretmenlerimiz öğrencilerimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak eğitim ve öğretime devam ediyorlar. Bu sene Sayın Bakanımızın önderliğinde çok farklı bir eğitim-öğretim başladı. Geçen yıllardan devam eden bin okul, on bin okul çalışmaları, anaokullarının öncelenmiş olması, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki destekleri, okul merkezli bütçe artık eğitimde başka bir noktaya evrildik. Okullarımız ilk defa Bakanlıktan gelen bütçe ile hizmet içi eğitim yapar hale geldiler. Öğretmenlerimizin eğitimleri açısından çok önemli bir durum. Değerli öğretmenlerimizle beraber bizler, Sayın Valimizin de destekleri ile her an kendimizi güçlü hissediyoruz. Eğitim ve öğretim yarın bugünden daha güzel olacak, bundan sonra yetiştirdiğimiz öğrencilerle güzel hatıralar biriktirme noktasında anlamlı çalışmalar yapacağız. Değerli velilerimiz, çocuklarınızı, en değerli, en kıymetlilerinizi öğretmenlerimize teslim ettiniz. Emin olun ki onlar gece-gündüz çocuklarınız için neler yapabilecekleri konusunda çalışıyorlar, sizlerden ise ricamız okulla ilişkinizi kesmeyiniz. Okullarımız sizinle daha güçlü olacak. Sevgili öğrenciler, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda daha güçlü bir nesil olarak yetişeceksiniz, kendinizle gurur duyabilmelisiniz böyle bir eğitim sistemi içerisinde, böyle çalışkan öğretmenlerin öğrencilerisiniz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Büyük’ün konuşmasının ardından program Antakya Vali Teoman İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “4. Sınıf öğrencilerimizin 1. Sınıf öğrencilerine çiçek takdimi”, “Şiir okuması”, “Dombıra” ve “Mehteran takımı” etkinlikleri gerçekleştirildi.Gerçekleşen etkinliklerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Müdür Morkoç konuşmasında, “Geçen hafta itibariyle yaklaşık 4 milyon okul öncesi öğrencisi ve 1. sınıf öğrencimiz öğretmenleriyle buluştu. Bu öğrencilerimiz 1 haftalık uyum haftası sürecini tamamladı ve bu hafta itibariyle de 19 milyon öğrencimiz, 1 milyon 200 bin öğretmenimizle birlikte 2022-2023 eğitim ve öğretim yılını başlatmış bulunuyoruz. Öncelikle eğitim-öğretim yılımızın ülkemize, eğitim sistemimize ve bütün öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bireyin, ileri yaşlardaki başarılarının temel kaynağı okul öncesinden başlayarak, ilk yıllarda çocuğun aldığı eğitimle alakalıdır. Dolayısıyla biz eğitim sistemimizin en temel taşı olan okul öncesi ve ilköğretimi ne kadar güçlü kılarsak yarınlarımızda, çocuklarımızın ileri yaşlardaki başarısı da, okullara devam oranı da bu yönde pozitif olarak etkilenmiş oluyor. Sırf bu nedendir ki Sayın Bakanımız göreve geldikten sonra belirlediği hedeflerin birincisi okul öncesi eğitim olmuştur. Bu kapsamda başlattığımız proje vesilesi ile sadece geçen yıl bir önceki yıla göre okula kazandırdığımız okul öncesi öğrenci sayısı 659 bin olmuştur. Yani ülkemiz 1 yıl içerisinde 659 bin evladına öğretmen, derslik, materyal sağlamış ve eğitim öğretimini tamamlamıştır. Bugün burada bu okulun bahçesinde de belli illerde yaptığımız yeni sınıfları görmekten mutlu oluyorum. Değerli velilerimiz unutmayalım, matematik kadar, fen bilimleri, Türkçe kadar çocuklarımızın oyuna da ihtiyacı olduğunu asla unutmamız gerekiyor. Ben bu duygularla çocuklarımızın eğitim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Vali Doğan, “Sayın Genel Müdürüm, çok değerli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrenciler, kıymetli öğrenmet arkadaşlarım, değerli veliler, hepinizi saygıyla selamlıyorum. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Çocuklarımız okullarına, öğretmenlerine kavuştular, inşallah hayırlı bir yıl olacaktır. Biraz önce evlatlarımızın yapmış olduğu ve mehteran ekibimizin sergilemiş olduğu gösteriler bizlere ne kadar büyük bir sorumluluk yüklediğini bir kez daha hatırlattı. Bizler tarihte 16 devlet kurmuş bir milletin evlatlarıyız. Cumhurbaşkanlığı forsunda bu 16 devletin bayrağı işlenmiştir. Bu aslında bize geçmişimizi hatırlatan, geçmişte ecdadın neler yaptığını hatırlatan ve bu neslin, gelecek neslin neler yapabileceğini hatırlatan bir işarettir. Öğrencilerimizi iyi yetiştirebilmek için devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Velilerimiz hatırlayacaktır, 70-80 kişilik sınıflarda eğitim görmekteyken bizler, şimdi evlatlarımız 20-30 kişilik sınıflarda eğitim görmekteler. Eğitim-öğretim materyalleri konusunda devletimiz büyük bir bütçe ayırmakta. Sayın Cumhurbaşkanımızda talimat verdi ders kitaplarının yanında artık yardımcı kitaplarda öğrencilerimize ücretsiz olarak verilecek. Sevgili öğrenciler, sizlere düşen iyi çalışmak, geleceğe iyi hazırlanmak. Çünkü sizler bu milletin geleceğisiniz. Ben her zaman ifade ediyorum artık evlatlarımız komşu illerle değil diğer ülkelerdeki öğrencileri ile yarışmak zorundalar. Çocuklarımız öyle bir yetiştirmeliyiz ki küresel dünyada nereye giderlerse başarılarıyla göz doldurabilsinler. Her yıl düzenlenen TeknoFest’ler var, geçen hafta içerisinde Samsun’da düzenlendi, binlerce öğrencimiz katıldı ve orada hünerlerini gösterdiler. Bunların hepsi sizin geleceğiniz için düzenlenen, hazırlanan programlar. İnşallah öğretmenlerimizin de gayretiyle sizleri geleceğe çok çok iyi hazırlayacağız. Buradan öğretmenlerimize de seslenmek istiyorum. Sevgili öğretmenlerim, hepimiz sizlerden aldığımız eğitimle başarılarımızı kaydediyoruz. Bu sebeple sizlere çok büyük bir yükümlülük, sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluğunda farkında olduğunuzu biliyoruz, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da sizlere başarılar diliyorum. Sevgili veliler, biraz önce sayın Genel Müdürüm çok güzel bir konuşma yaptı. Eğitim-öğretimde neler yapılması gerektiğini, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin pozisyonlarını da çok net bir şekilde anlattı. Okulla irtibatınızı kesmeden, çocuklarla, öğretmenlerle irtibatı kesmeden evlatlarımızı hayata hazırlamamız lazım. Ben tekrar teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyor, Milli Eğitim camiasına şükranlarımı sunuyor, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize 2022-2023 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum.” dedi.Konuşmasının ardından Vali Doğan, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Sonrasında beraberindeki heyet ile birlikte sınıfları gezerek ders kitaplarını inceledi ve öğrenciler ile sohbet etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.