SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILANDIRMA UYARISI

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILANDIRMA UYARISI

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, yapılandırmayı prim borcu olan vatandaşlara en iyi şekilde anlatmak ve vatandaşların yapılandırmanın avantajlarından faydalanmasını sağlamak için büyük bir özveri ve titizlikle çalıştıklarını ifade etti ve yapılandırmada son tarih hatırlatması yapıldı.Yapılandırma Kanunuyla birlikte pandemi döneminde çalışma hayatındaki yüklerin hafifletileceğini ifade ederek, SGK’ya olan prim borcu olanların yapılandırmanın avantajlarından faydalanması için son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihinin ise 1 Kasım 2021 olduğunu açıkladı. İl Müdürü Hamit Bal, 30 Nisan 2021 öncesine ait sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası (GSS) priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu ifade etti.

GECİKME ZAMMINI VE CEZASINI SİLİYORUZ

Borçların gecikme zammı ve cezası ile kanuni faizi silinerek borç tutarlarının, vatandaşlar için daha avantajlı olan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncelleneceğini dile getiren Bal, borçların peşin veya taksitle ödenebileceğini, peşin ödeme seçeneğini tercih edenler için hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ının, 2 taksit ödeme seçeneğini tercih edenler için ise yüzde 50’sinin silineceğini belirtti. Yapılandırılan borçların 6,9,12 ve 18 taksit seçeneği ile ikişer aylık periyodlarla ödenebileceğini ifade eden SGK İl Müdürlüğü, “Genel Sağlık Sigortası borcu bulunan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borçlarının tamamını ödemesi halinde faizleri silinecek. Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmadığı tespit edilen vatandaşlarımızın 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testi yaptırması şartıyla borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek” şeklinde ifade edildi.

SGK İLE KAMU BANKALARI ARASINDA KREDİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” kapsamında birikmiş prim borçlarını ödeyerek ve dondurulmuş hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek sigortalılara yönelik Kredi İş Birliği Protokolü yapıldı. SGK ve bankaların yaptığı protokol sayesinde sigortalılar, kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirildi.

BAĞ-KUR’LU SİGORTALILARIN BORÇLARI DURDURULUYOR

Bağ-Kurlu sigortalılarının 30 Nisan 2021 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetlerine ilişkin sürelerin, borçların ödememesi halinde durdurulacağı vurgulanırken, talep eden Bağ-Kur sigortalılarının daha önceki düzenlemelerle durdurulmuş hizmet sürelerini yeniden canlandırabilecekleri hatırlatıldı. Vatandaşların başvuru yapabilmek için internet, posta veya bizzat başvuru yöntemlerinden birini seçebileceklerini dile getiren yetkililer, internetten yapılacak başvuruların e-Sigorta e-Devlet vasıtasıyla, elden yapılacak başvuruların ise Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapılabileceğini ifade edildi.

Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.