Meşale Gazetesi

SIFIR EMİSYON İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

SIFIR EMİSYON İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Arsuz Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından, belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik etmek amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bisiklet kortejiyle kutladı. Avrupa Birliği tarafından, her sene 16-22 Eylül arasında, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesini teşvik etmek amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, Arsuzlular, doğa ve sağlık için harekete geçti.

Arsuz Belediyesi’nin, Doğan Motor katkılarıyla düzenlediği “Doğa ve Sağlık için Harekete Geç Arsuz” etkinliğinde Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven öncülüğüyle Arsuzlular, kent merkezinde bisiklete binerek, “Herkes İçin Sıfır Emisyon” sloganıyla pedalları çevirdi.

Küresel Salgın Covid-19 önlemleri kapsamında sınırlı sayıda bisikletçinin katılımıyla ile gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Dr. Asaf Güven, “Farkındalık oluşturmak ve Arsuzluları bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla bugün buradayız. Maalesef yoğun araç trafiğinden dolayı hava kirliliği hem dünyamızı hem çevremizi hem de geleceğimizi ciddi manada etkilemektedir. Biz de bu anlamda attığımız her adıma dikkat ederek hem sağlığımızı hem de çevremizi düşünmek zorundayız. Bu sadece bu hafta ile kısıtlı kalmamalı hepimiz sağlığımızı ve çevremizi düşünerek daha fazla adım atmalıyız, bisikletle seyahat yapmalıyız. Otomobil kullanımımızı azaltıp, sürdürülebilir ulaşım araçlarını tercih edersek çevremizi korurken kendi sağlığımızı da gözetmiş oluruz.” İfadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.