ŞOFÖR ESNAFINA DESTEK VERİLMESİNİ İSTEDİLER

ŞOFÖR ESNAFINA DESTEK VERİLMESİNİ İSTEDİLER

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda şoför esnafının sorunlarının tartışıldığı toplantının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen başkanlar şoför esnafına destek verilmesini istediler.

ATSO’da gerçekleşen ve şoför esnafının sorunları ile çözüm yollarının tartışıldığı toplantıya Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Fatih Yılmaz, Serinyol Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nurittin Koyun ile şoför esnafları katıldı.

ŞOFÖR ESNAFINA YAKIT DESTEĞİ SAĞLANMALI

Toplantıda akaryakıt fiyatları, şoför aylıkları, vergiler, araç bakım masrafı gibi çok sayıda başlık hakkında taraflar fikirlerini iletti. Heyet, araçların genel giderlerine velilerin de yardımcı olmalarını istedi. Aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen STK Başkanları, Ankara, İstanbul, Eskişehir gibi illerde olduğu gibi şoför esnafına HBB tarafından yakıt desteği sağlanması çağrısında bulunuldu. Bu desteğin acilen HBB meclisinde kararlaştırılarak onaylanması hususunun çok önemli olduğunu kaydeden STK’lar, konuyla ilgili kamuoyu oluşturulması gerektiğini de belirttiler.

ÇİNÇİN: KONUYU KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURURUZ

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ülkemizde son dönemlerde

Akaryakıt Fiyatları, Şoför Aylıkları, Motorlu Taşıtlar Vergisi Taksitleri, Yağ Değişim ve Araç Bakım Masrafları gibi giderlerin fahiş şekilde artması sonucunda en kıymetli değerlerimiz çocuklarımızı taşıyan öğrenci servislerimizi anahtar kapatma noktasına getirmiştir. Bu süreçte çocuklarımızı taşıyan Öğrenci Servislerinin daha sağlıklı bir taşıma yapabilmeleri için genel giderlerine başta Milli Eğitim Bakanlığı’ndan olmak üzere Özel Okullar ve nihayetinde veliler olarak destek olmak mecburiyetindeyiz. Diğer bir talebimiz başta Anakara, Eskişehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere Büyükşehir Belediyelerinin öğrenci taşımacılığına sağaldıkları akaryakıt desteğinin acilen Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onaylanarak verilmesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.