SOLĞUN: HATAY MEM İNANDIRICILIĞINI KAYBEDİYOR

SOLĞUN: HATAY MEM İNANDIRICILIĞINI KAYBEDİYOR

Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen ilginç uygulamalara tepki gösterdi.

PİCTES koordinatörünün görev süresi bitmeden görevine son verilmesini anlamlandıramadıklarını belirten Solğun, Hatay MEM’in, inandırıcılığını yanlış uygulamalarla kaybettiğini belirtti. Başkan Solğun, konuyla ilgili açıklamasında; “Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünde garip uygulamalara tanıklık ediyoruz. Pictes il Koordinatörünün görevlendirme süresi bitmeden görevine son verildi. Bu hızınızı kesmediyse İlçe dışına, il dışına ve en son deporta edebilirsiniz. Bu davranışı çok ayıp bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Biz size yakıştıramadık. Siz kendinize nasıl reva gördünüz? Anlayamadık. Yine proje okullarına yönetici atamada ilginçlikler başını almış gidiyor. Bir proje okulunda yönetici akademisi açıldığını bilmiyorduk. Bu sayede öğrenmiş olduk. Bütün yöneticileri okullara müdür olarak atandılar. Bunlardan biri tekrar başka bir okula müdür olarak görevlendirildi. Hatay il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan daha liyakatli birilerini bulamadınız mı? Aslında sizlere söylenecek fazla bir söze gerek yok. İnandırıcılığınızı kendi elinizle kaybediyorsunuz. Yarın öğretmenler odasına nasıl girip meslektaşlarımızla sohbet edeceksiniz? Atamaları mensubiyet üzere yaptığınızı mı anlatacaksınız? Proje okullarına atamaları nasıl ve kimlerle yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Çekirdek çitler gibi kul hakkını çitlemeye devam ediniz. 1. artist Osman’da aynısını yapmıştı. Ama yanına kar kalmadı bunu da bilesiniz. Eğitim çalışanı arkadaşlarımıza reva görülen her türlü şiddeti kınıyoruz. Bir an önce eğitimde şiddeti önleyici yasal düzenlemenin TBMM’de geçirilecek yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Geçen Mustafa Kemal Üniversitesi içinde bir konuyu dile getirmiştik. Bir sendikanın şube başkanını genel sekreter atayarak sendikal rekabeti ortadan kaldırıldığını yazmıştık. Sayın Rektörüm şube başkanından genel sekreter, genel sekreterden de şube başkanı olmaz. Sizden, tekrar sendikal rekabet ortamını sağlamanızı istiyoruz” ifadelerine yer verdi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.