SÖNMEZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNCÜSÜ OLDU

SÖNMEZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNCÜSÜ OLDU

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, Dünya Palyatif Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Sağlık personellerinin yanında olduğunu her platformda vurgulayan Dr. Sönmez, katıldığı programda konuklara yaptığı konuşmasında palyatif bakım hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Hayatın her anında hastalara şefkatle destek veren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Sönmez, Dünya Palyatif Bakım Günü’nün 2005 yılında yaşamı sınırlayan herhangi bir hastalıkla yaşayan insanlara yardım etmek için oluşturulduğunu aktardı.

“TÜM HASTALARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

Sönmez, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bazı hastalar, hayat boyu veya hayatlarının öngörülebilir bir kısmında ağır bir hastalıkla yaşamak, bu süre boyunca düzenli bakım hizmeti almak zorundalar. Bu hastalara palyatif hastalar diyoruz. Palyatif Bakım Hizmetlerinin bir amacı da hastalara ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal, manevi destek verilmesi, acılarının bu yönden de azaltılmasıdır. İlimizde palyatif bakım servisimiz bulunmaktadır. Dünya Palyatif Günü vesilesi ile tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.”

REKLAM ALANI

İl Müdürü Sönmez’in konuşmasının ardından katılımcılara Palyatif bakım hizmetleri hakkında bilgi verildi. Program hatıra fotoğrafı çekilerek sonlandırıldı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.