SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ

SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ

Kırıkhan’ın en önemli yaylalarından biri olan ve  yaz mevsiminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapan  Alan Yaylasının iki önemli sorunu çözüme kavuştu. Yayla halkı sorunlarını çözüme kavuşturan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a  teşekkür ettiler. Kırıkhan halkının  sıcak yaz  günlerini geçirmek üzere tercih ettiği yaylaların başında gelen Alan Yaylasının  50 yıldır devam eden sorunu TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleriyle sona erdi.

KADASTRO VE ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri sonucunda  50 yılı aşkın süredir devam eden sorunlar tek tek ortadan kalkıyor. Yıllardır Alan yaylasında oturmalarına karşın tapuları olmayan  yayla sakinleri kadastro çalışmalarının başlamasıyla birlikte sevince boğuldular. Kadastro çalışmalarının tamamlanması ardından hak sahiplerine   tapuları dağıtılacak. Böylece yıllardır karamsarlık içerisinde bekleyen yayla sakinleri   rahat bir uyku yüzü görecekler.Alan Yaylasının  diğer bir sorunu ise elektrik abonelik işlemleri  konusunda yaşanılan sıkıntılardı. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bu konuda da ilgilerle görüşerek  yayla halkının bu sorununu giderdi.

EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE TAPULARINA KAVUŞACAKLAR

Alan yaylasında geçtiğimiz günlerde başlayan kadastro çalışmalarının  2022 Ocak ayında sona ermesi bekleniyor. Bu süreçte  ölçü  çalışmaları ve  listelerin askıya çıkarılıp kesinleşmesi gerekiyor.  Listelerin kesinleşmesi ardından  tapulaştırma çalışmalarına başlanılacak.  Alan yaylasındaki hak sahipleri en geç 1 yıl içerisinde tapularına kavuşmuş olacaklar.

MİLLETVEKİLİ YAYMAN’A  YAYLACILARDAN TEŞEKKÜR

Alan Yaylasının 50 yıldır devam eden sorunlarını çözüme kavuşturan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a, yayla sakinleri  teşekkür ettiler. Kamuoyuna bir açıklama yapan yayla sakinleri “50 yıldır  tapularımızı alamıyorduk. Kadastro çalışmasının başlaması bizleri çok sevindirdi. Yine elektrik aboneliği konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. Bu sorunumuz da  çözüldü.. Allah kendisinden razı olsun. Bizleri sorunlarımızla başbaşa bırakmadı. Sayısız defa Yaylamıza  kadar gelip sorunlarımızı yerinde gördü. Sıkıntılarımızı dinledi, çözüme kavuşturdu. Başta milletvekilimiz Hüseyin Yayman  olmak üzere  sorunlarımızın çözümünde emeği geçen tüm yetkililere  çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE TAPULARINA KAVUŞACAKLAR

 Hatay Tapu Kadastro müdürü Sedat Gülsever ise yaptığı açıklamada “Alan yaylasında geçtiğimiz günlerde başlayan kadastro çalışmalarının  2022 Ocak ayında sona ereceğini. Bu süreçte  ölçü  çalışmaları ve  listelerin askıya çıkarılıp kesinleşeceğini ve Listelerin kesinleşmesi ardından  tapulaştırma çalışmalarına başlanılacağını belirtti. Alan yaylasındaki hak sahipleri en geç 1 yıl içerisinde tapularına kavuşmuş olacaklar dedi..

YAYMAN SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ

 Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “ Seçildiğimiz günden bu yana vatandaşların sorunlarını çözmeye   çalışıyoruz. Üç yılda yaklaşık 8 defa Alan yaylasına giderek  vatandaşlarımızla bir araya geldik.  Sorunlarını dinledik. Orman ve Tapu Kadastro çalışmaları sonucunda hak sahiplerini tapularına kavuşturacağız. Alan yaylası kurulduğu günden bugüne devam eden bir sorunu  çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 20 bin vatandaşımızın yaşadığı Alan yaylasının  elektrik  konusunu da çözüme kavuşturduk. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın  anlayışıyla  halkımızın sorunlarını teker teker çözüyoruz. Daima söylediğimiz bir ilkemiz var. Hizmet bizim işimizdir. Yaparsa Ak Parti yapar” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.