SORUNLARIMIZ KAPLUMBAĞA HIZINDA ÇÖZÜLÜYOR!

SORUNLARIMIZ KAPLUMBAĞA HIZINDA ÇÖZÜLÜYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, katıldığı bir haber programında Hatay’ın sorunları arasında yer alan zeytinlik alanları kamulaştırma, konteyner kent tahliye sorunu, konut sorunu, inşaat maliyet sorunu, eğitim sorunu, mücbir sebep sorunu, işsizlik ve turizm ile ilgili yaşan sorunları gündeme getirdi.

KAMULAŞTIRMA PROSEDÜRLERİ UYGULANMIYOR!

Zeytin alanlarının kamulaştırılması sırasında hukuki prosedürlerin uygulanmadığını belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Ak Parti Hükümeti ilk günden bu yana iş bilmezliğini maalesef her aşamada gösteriyor. Zeytinlikleri halkımızın elinden alıyorlar. Kamulaştırma Kanunu’na uymadan ‘buraya ihtiyacım var’ diyerek ne bir tebligat, ne de herhangi bir prosedür uygulanıyor. Doğrudan doğruya iş makinaları geçiriliyor ve daha sonra halkın arasında zeytin ağaçları yerinden sökülüyor ve atılıyor. Zeytin ağaçlarının öneminden çok maddi değeri de var. Hukuksal açıdan hareket edilmediği için haklı olarak da vatandaşlarımız çok kaygılı. Elbette devletimizin kamu işlerini yürütmek için kamulaştırma ihtiyacı doğabilir ama bunun nasıl yapılacağı ise kanunlarda gösterilmiştir. Kamulaştırma yapılan çoğu yerde kamulaştırma prosedürlerinin işlemediğini görüyoruz” dedi.

REKLAM ALANI

DEPREMZEDELER İLE KAMU KURUMLARI ARASINDA KAOS YAŞANIYOR!

Rotary Kulübü tarafından tahsis edilen konteyner kentte yaşamını sürdüren depremzedelerin Hatay Valiliği aracılığı ile tahliye edilmesine tepki gösteren CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “EXPO Alanı’nda Rotary Kulübü tarafından tahsis edilen konteyner kentlerde yaşayan depremzedeleri yerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Hatay Valiliği o bölgeyi hizmet binası yapmak suretiyle istiyor ve içerisinde bulunan depremzedeleri şehrin 30 kilometre sonrasına taşımak istiyor. Orada yaşayan vatandaşlarımız doğal olarak çocuklarını okullara kaydettirmişler. Bu kadar kolay mı bu işler? Bu insanların çektikleri acıların yanı sıra yeni bir acı yaşatmanın manası var mıdır? Burada hükümet başından beri empati kuramıyor ve büyük bir organizasyonsuzluk var. Bu yüzden insanlar ve kurumlar arasında müthiş bir kaos yaşanıyor” dedi.

750 BİN HİBE+KREDİ VERECEĞİNİZE, EVLERİ BEDAVA VERİN!

Depremzedelerin evlerinin henüz daha yüzde 12’sinin karşılandığını belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu Depremden zarar gören vatandaşlarımız için şuana kadar 12 bin civarında konut teslimi yapıldı. Fakat 144 bin’e yakın konut ihtiyacımız var. Depremin üzerinden neredeyse 2 yıla yakın bir zamanı geride bıraktık ve halen söz verilen konutlar teslim edilmedi. Bu da söylenen rakamların yüzde 12’sine denk geliyor. Rezerv Alanı çok ciddi bir sıkıntı. İlk başlarda defalarca Az Hasarlı binalarınızı tadilat, Orta Hasarlı binalarınızı güçlendirip oturabilirsiniz denildi. Vatandaşlarımız o günkü bakanın sözüne güvenerek binaları yaptılar ve oturdular. Sonrasında ise vatandaşlarımıza ‘Biz burayı Rezerv Alan ilan ettik, yıkacağız!’ denildi. Neden yıkılacak, plan bütünlüğü için! Birkaç saat mesai yapmamak için vatandaşlarımızın evlerini bile yıkmayı düşündüler. Elbette devletin yardımı olmadan vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması mümkün değil. Çünkü vatandaşlarımız her şeyini kaybettiler. Biz de CHP olarak diyoruz ki, 750 bin hibe + 750 bin kredi vereceğinize bu evleri bedava yapın!” dedi.

İNŞAAT MALİYETLERİNİ NETLEŞTİRİN Kİ BELİRSİLİKLER ORTADAN KALKSIN!

Depremzedelere boş senetlere imza attırıldığını belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Yapımı tamamlanan ve teslim edilen evlerin maliyeti henüz belli olmamasına rağmen vatandaşlarımıza boş senede imza attırılıyor. Yönetmeliğe göre altyapı hizmetlerini yapacaklarını belirttiler. Fakat şuandaki durum ise yönetmeliğin haricinde inşaat maliyetleri ve altyapı maliyetleri inşaatın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak ve deprem öncesinde evlerin piyasa değeri ne ise ona göre ya bedelini ödeyecekler, ya da borçlandıracaklar. Bu durum adeta bulmaca çözer gibi maliyet bulmaya çalışıyoruz. Tüm bunlara rağmen “Cumhurbaşkanı ortaya çıkan bu inşaat maliyetlerinin yüzde 50’sini affedebilir.” diyorlar. Madem ki affedilme durumu ve sıfır faizle ödeme sağlanacak, o zaman şimdiden fiyatları netleştirin ve yaşanan belirsizlikler ortadan kalkmış olsun ki vatandaşlarımız biraz psikolojik olarak nefes alsın. Fakat şuana kadar devletin gerekliliklerini mevcut hükümetin yerine getirmediğini gözlemliyoruz” dedi.

HATAY’DA EĞİTİM CİDDİ SIKINTILAR İÇERİSİNDE!

Eğitim konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Okullar önümüzdeki günlerde açılacak ve maalesef eğitim ve ulaşımda sıkıntılarımız devam ediyor. Çocuklarımız konteyner kentlerde eğitim görüyor. Bazı okullarımızda kamu kurumları hizmet veriyor. Okul binası sıkıntılarımız had safhada. Çocuklarımızın yemek sorunları var. Çocuklarımızın ulaşım sorunları var. Şuanda Hatay’da bir çaba var ama bu yapılan çabalar iyi derecede planlanmadığı için hep mağduriyetlerle karşı karşıya kalıyoruz. “Asrın Felaketi!” diyerek sığındıkları tek cümle budur. Madem ki Asrın Felaketi yaşandı, o zaman bu felakete uygun gerekli tedbirlerin alınması gerekli imkanların seferber edilmesi lazım.” dedi.

VAN DEPREMİNDE MÜCBİR SEBEP 6 YIL, HATAY DEPREMİNDE İSE?

Ak Parti Hükümeti’nin Hatay’a bakış açısının çok farklı olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Binbir zorlukla Mücbir Sebep Hali Kasım ayına kadar ertelendi. Hatay’da daha sosyal hayat başlamadan, esnaflarımız daha işyerine kavuşmadan, emeğinin karşılığını almadan devlete nasıl ve hangi beyannameyi sunacak? Van depreminde 6 yıl boyunca uzatılan süre, Hatay’da olunca 6 ay gibi kısa sürelerle uzatılıyor. Hatay’a hükümetin anlaşılmaz bir farklı muamele ile bakış açısının olduğunu görüyoruz. Bir yandan doğanın hırpaladığı, diğer yandan tarihin hırpaladığı, öte yandan ise Ak Parti’nin hırpaladığı bir memleketiz. Bunun içindir ki,  devletin samimiyetle ve tüm unsurlarının liyakat sahibi insanların bir başka gözle bakması ve bu sorunlara çözüm üretmesi gerekir.” dedi.

İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ TURİZMİ CANLANDIRMAKTAN GEÇER

Hatay’da yaşanan işsizliğin had safhada olduğunu ve işsizliği önlemek için turizmi canlandırmaktan geçtiğini belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “İşsizlik sorunu Hatay’da başlı başına bir sorun. Benim en çok içimi acıtanlardan biri ise, ‘Keşke biz de depremde ölseydik!’ sorusu ile karşılaşıyorum. Bu sözler maalesef bizlerin acizliğini gösteriyor. Çünkü vatandaşlarımız her şeyini kaybetmiş ve bir kutu içerisinde çocuklarıyla yaşıyor ama hiçbir işi yok. Kimi 50 yaş üstü olduğu için iş bulamıyor, üniversite mezunları iş bulamıyorlar, belediyelerimizden iş istiyorlar. Belediyelerimiz ise personel ihtiyacının çok çok katının üstünde almış durumda. İşsizlik sorununun ciddi şekilde çözülmesi gerekiyor. Bunun için ise Hatay’ın turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi gerekiyor.” dedi.

TURİZM’İN CANLANMASI İÇİN ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Hataylıların yaşadıkları travmayı atlatmaya ihtiyacı olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Turizmin hayata geçmesiyle birlikte ulaşım sorunu noktasındaki sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Belen Geçidinin hızlı bir şekilde yapılması, Havaalanı’nın hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi, Suriye ile acil bir şekilde barışın sağlanması ve Gümrük kapılarının açılmasıyla hem turistik, hem de ticari hayatın canlanmasını istiyoruz ki Hatay’daki insanlarımız hayata tutunabilsin. Şuanda insanlarımızın normal hayata dönebilmesi için yaşanan travmayı atlatmaya ihtiyacı var ve buna benzer birçok gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.” dedi.

BİZİM İÇİN HATAY’IN AYAĞA KALKMASI HERŞEYİN ÖTESİNDEDİR

Hatay genelinde yerel yönetimler yapılan çalışmalar hakkında konuşan CHP Hatay Milletvekili Av. Servet Mullaoğlu, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bazı noktalarda çabalarını görüyoruz. Çevlik-Arsuz yolunun yapılmış olması bölge halkını çok rahatlattı. Arsuz ilçesine gidebilmek için tek alternatif yol olan Belen Geçidi’nde tıkanmalar yaşanıyor idi. Deprem olduğu zaman tahliye esnasında Belen güzergahı kullanılmıştı ve saatlerce ulaşım sorunu yaşadık. Alternatif bir güzergahın açılmış olması çok kıymetli ve önemlidir. Samandağ Sahili’nin düzenlenmesi ise bölge halkına bir umut yarattı. Yapılan bu hizmetler çok küçük olsa bile yolların yapılmaya başlanılması çok önemlidir. Umarım bu hizmetlerin devamı gelir. Hükümetten de yollar konusunda ciddi desteklerin geldiğini gözlemliyoruz. Biz burada kesinlikle siyaset yapmıyoruz. Depremin yarattığı tahribatlara siyaset üstü yaklaşılması gerektiğine inanıyoruz. Hatay’ın ayağa kalkması noktasında elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bizim için Hatay’ın ayağa kalkması her şeyin ötesindedir.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.