SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDELİM

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDELİM

Yaz mevsiminde sıcakların etkisiyle azalacağı hatta tamamen yok olacağı önü sürülen Virüs salgının da bir duraklama yaşandıysa da bulaş gücü devam ediyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı yetkili birimleri yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları devam ederken vatandaşlar da uyarılmaya devam ediliyor.

Maske, Mesafe ve Temizlik olarak belirlenen üç kurala uyanların sayısı ise bir hayli az. Özellikle Kalabalık yerlerde ve kapalı alanlarda takılması istenen maskeye olan ilgi neredeyse hiç yok. Açık alanda maske kullanımının diğer bazı illerin aksine zorunlu olmadığı iller arasında yer alan Hatay’da bilindiği üzere maske kullanımı Semt Pazarı gibi kalabalık alanlar yanı sıra AVM gibi alışveriş merkezlerinde zorunlu. Ancak sadece belirli yerlerde kullanılmasa zorunlu olan maskenin buralarda da kullanılmadığı görülüyor.

İlk dönemde yetkililerin sık denetlediği maske kullanımında ciddi bir gevşeme var. Haber ekibimiz Antakya’da bir semt pazarını ziyaret ederek hem alışveriş yaptı hem de maske kullanımını gözlemledi. Ortaya çıkan tablo ise ne yazık ki hiçte iç açıcı değil. Çünkü vatandaşların büyük bir bölümü maske kullanmıyor satıcılar ise bu kurala hiç riayet etmiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.