STAT İÇİN İSTANBUL’DAN YER VERDİK

STAT İÇİN İSTANBUL’DAN YER VERDİK

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, tartışmalara neden olan İskenderun 5 Temmuz Stadyumunun yıkımı ve yeni statla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel, bir program çıkışı gazetecilerin sorusu üzerine, yıpranmış ve yıkılmaya yüz tutan statların Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği yıkıldığını söyledi.

STATLARIN MÜLKİYETİ BAKANLIKTA

Statların mülkiyetinin doğal olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olduğu için mülkiyetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiğini anlatan Özel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da kendisine devredilen taşınmaza millet bahçesi yaptığını dile getirdi. İskenderun 5 Temmuz Stadyumunun da yerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devraldığını ve buranın millet bahçesi yapılması için ihaleye çıktığını anlatan Özel, şunları kaydetti: “Biz Gençlik ve Spor Bakanlığından stat yerini aldık, onu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı orayı teslim aldı ve millet bahçesi ihalesine çıktı. Karşılığında Gençlik ve Spor Bakanlığına vereceği yeri biz üniversite içerisinde yapacağımız için stadı, Nardüzü’nden ve farklı yerlerden yer vermeye kalktı. İstanbul Maltepe’den 85 milyon değer karşılığında bir alan devredildi. Yani İskenderun stadının yerini aldık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdik, orası için bir millet bahçesi projesi kopardık. Karşılığında olimpik stat yapacağız. Yetmedi, o stat yapılana kadar takımımızın oynayacağı yerin bütçesini kopardık bakanlıktan 40-50 milyon. Fuat Tosyalı Stadyumunu ayağa kaldırıyoruz. Bunun karşılığında Gençlik ve Spor Bakanlığına İskenderun’dan tek karış yer verilmedi, İstanbul’dan yer verdik. İstanbullular haklarını helal etsin”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.