SU PETROLDEN DEĞERLİDİR

SU PETROLDEN DEĞERLİDİR

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, basın mensuplarına Hatay gündemini değerlendirdi.

Günümüzde suyun petrolden daha değerli olduğunu kaydeden Vekil Yayman’ın Kırıkhan’da verdiği davete AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Kırıkhan AK Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ve basın mensupları katıldı. Vekil Yayman, Ova’ya kazandırılan Tahtaköprü Barajı, Reyhanlı Barajı’na su aktarımı yapacak Karasu tüneli, Gölbaşı gölü ile Volkanik Krater Gölü’nde açıklamalarda bulundu. 

“BARAJLAR OVAYA CANSUYU OLACAK”

Hatay için hayati öneme sahip olan Karasu tüneline gazetecilerle birlikte giden Milletvekili Yayman ve Başkan Yavuz, burada gazetecilere çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Tahta Köprü Barajı’ndaki su rezervini ve doluluk oranını canlı gözlerle izleyen ve kamera ile kaydeden Hatay Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, baraj ve bu barajdan Reyhanlı ovasına can suyu olacak Karasu tünelleriyle su taşıyacak sistemleri görme fırsatı yakaladılar. Hatay Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, tüm bu hizmetleri canlı bir şekilde görünce, Hatay’a sunulan hizmetlerin bir kez daha gururunu yaşamak fırsatı bulmanın keyfini yaşadılar. Milletvekili Yayman, “Bu tünel devletimizin büyük özverileriyle Hatay’ımıza yapılıyor. Gerçekten bu tünel beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Çünkü buradan tüm Hatay’a su verilecek çiftçimiz de topraklarını gönül rahatlığıyla sulayacak. Barajımız 450 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. Sulama sezonunun yarısını geçmemize rağmen barajımızda fazlaca su bulunmakta. Bu da bizim için ayrıca iftihar sebebidir” dedi.

Projenin çok büyük ve önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Yayman, daha sonra ise önce Gölbaşı mahallesine oradan da Tahta Köprü barajına giderek, suyun olduğunu tüm gazeteciler aracılığı ile Hatay halkına gösterdi. Yayman, barajın yükseltilmesi ve kanal projesinde desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

YEŞİLDAL: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

AK Parti İl Başkanı Yeşildal da Büyükşehir Belediyesinin maliyeti yüksek olan taban suyunu çekerek içme suyunu temin etmeye çalıştığını belirterek, “Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; Hatay’da içme suyu problemi var, Tahtaköprü Barajı veya Reyhanlı Barajı’ndan içme suyu temini noktasında proje hazırlasınlar. Cumhur İttifakı olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi ile HATSU yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Onlara bu konuda destek olacağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 YAVUZ: “PARKE TAŞINI KENDİ TESİSİMİZDE ÜRETİYORUZ”

Gezi sırasında açıklamalarda bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, belediye imkanlarıyla asfalt plenti ve parke taşı tesisleri ile yüzde 50 maliyetle hizmet ürettiklerini belirterek, cadde ve sokakların bittiği, evlerin avlularına kadar parke taşı hizmeti götürdükleri günleri yaşadıklarına vurgu yaptı. Ayhan Yavuz açıklamasında, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları kazı yerlerini eski haline getirmeyerek Kırıkhan halkını cezalandırdığını söyledi. Barajda gazetecilere açıklamada bulunan Ak parti Hatay Milletvekili Yayman, “Burası Tahta köprü barajı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş barajda su olmadığı iddiasında bulunuyor. Ama bakın burada su var ve şu anda bile tüm ovaya su bırakılıyor. Biz hizmetlerimizi günü güne takip ediyoruz. Konuşarak değil çalışarak hizmet ediyoruz” dedi.

“BURAYI BİZ KEŞFETTİK”

Son olarak ise Haydarlar gölüne gazetecileri götüren Vekil Yayman ile Başkan Yavuz, “Çok iddialı olacak ama burasını biz keşfettik önceden burada su sadece kışın vardı yapılan çalışmalarımızla suyun yaz kış kalmasını sağladık ve burada volkanik patlamalarla oluşan yapılar nedeniyle bölgemiz de inanılmaz güzel görüntüler oluyor” dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman son olarak ise Hatay’ın her tarafından AK Parti’nin önemli çalışmaları olduğunu belirtti. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.