SURİYELİ GİDİYOR, HATAYLI GİDEMİYOR!

SURİYELİ GİDİYOR, HATAYLI GİDEMİYOR!

Milletvekili Serkan Topal, meclis kürsüsünden ilimizin sorunlarını gündeme getirdi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, parlamentonun önceki günkü oturumunda yaptığı konuşmada ilimizin sorunlarını gündeme getirdi. Suriyeli sığınmacıların elini kolunu sallaya sallaya bayramda, ailelerini göreceklerini söyleyen Milletvekili Serkan Topal, “Ama biz kendi memleketimizde, kendi ülkemizde Ankara’dan Hatay’a, İstanbul’dan Hatay’a gidemiyoruz çünkü bilet paraları arttı. Bu kabul edilemez” dedi.

”İKTİDAR SORUNLARI ÇÖZEMİYOR”

Bugün günlerden Hatay olduğunu ama Hatay’ın sorunlarını çözemeyen bir AK PARTİ iktidarının yer aldığı söyleyen Milletvekili Serkan Topal, bu iktidarın, maalesef sorunları çözmediğini bildirdi ve unları dile getirdi: “İstese çözebilir ama çözmüyor. Şimdi, diyorlar ki: ‘Evet, birkaç şey yaptık’ Evet, Hatay halkına yapılan her hizmete yerel televizyonda teşekkür ettik; teşekkür etmesini biliyoruz. Ama Hatay’ın çok sorunu var. Bakın, mesela, hatırlarsanız ilk 300-400 bin Suriyeli Hatay’a geldi. Bombalar Hatay’da patladı, vatandaşlarımız orada öldü. 400-500 bin Suriyeli var; peki, arkadaşlar, bütçeden belediyelere gönderildiği zaman, o 400-500 bin Suriyeliye ek olarak belediyelere neden bütçe göndermiyorsunuz? E, burada belediye başkanlarımız zor durumda kalıyor arkadaşlar. Bakın, her 2 kişiden 1’i işsiz, her 2 kişiden 1’i; her 2 vatandaşımızdan 1’i, maalesef, işsiz. Bununla ilgili, istihdamla ilgili AK PARTİ iktidarı neler yaptı? Hiçbir şey yapmadı. Millet İttifakı iktidarında Hatay’ın bütün sorunlarını çözeceğiz, tamamlayan bütün yolları, hele ki Cumhur İttifakı’nın verdiği bütün sözleri biz yerine getireceğiz, bizim iktidarımızda biz çözeceğiz çünkü bu kadar dile getiriyoruz. Biz ‘Günlerden Hatay’ diyoruz ama ‘Hatay’ın sorunlarını görmedim, duymadım, bilmiyorum’ diyen bir AK PARTİ iktidarı var.” Haber:Hasan DİKKAYA

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.