SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ KENDİ RIZALARI İLE GÖNDERECEĞİZ

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ KENDİ RIZALARI İLE GÖNDERECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçünden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay’da, “Suriyeli kardeşlerimiz var, zaman zaman şikayet edilir. Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız, onları buraya getirenlere kızacağız, onların ne kabahati var. Ama göreceksiniz, inşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi onların gönül rızası ile kendi ülkelerine göndereceğiz. Suriye’de huzuru, barışı sağlayacağız” dedi.Kemal Kılıçdaroğlu, biz dizi ziyaret için geldiği Hatay’da, EXPO 2021 Hatay’ın tanıtım toplantısına katıldı.Kılıçdaroğlu ise Hatay’ın yalnızca Türkiye için değil dünya için önemli bir kent olduğunu vurgularken çalışmalarından dolayı Savaş ve ekibini tebrik etti. Kılıçdaroğlu’nun EXPO 2021 Hatay Tanıtımı’nda yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

‘BÜTÜN DOSTLARI SELAMLIYORUM’

“Çok güzel bir mekandayız. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Önde protokolümüz var. Bütün dostları selamlıyorum. Ben dostlar deyince kendi milletvekillerimizi, Millet İttifakı’nı oluşturan milletvekillerini kastetmiyorum. Dostlarımız deyince toplumun her kesimini, esnafını, sanayicisini, apartman görevlisini, taksi, TIR şoförünü, ev kadınlarını, çalışanları, işçileri, emeklileri anlatıyorum; bütün bunların hepsini dost olarak kabul ediyoruz.

‘DÜNYANIN ENDER İLLERİNDEN BİRİSİ’

Hatay, sadece Türkiye için değil dünya için çok önemli bir kent. Tarihi deseniz, mükemmel bir tarihi var. Mutfağı deseniz, mükemmel bir mutfağı var. İnanç, kimlik zenginliği deseniz, dünyanın ender illerinden birisi. Güzel ülkemizin nadide bir bölgesi. Kadim bir kent.

‘OLAĞANÜSTÜ ZENGİN BİR KENT’

Bu kent, sıradan bir kent değil. Bu kentin tanıtımı için belediye başkanımızın ve arkadaşlarının gösterdiği çaba takdire değerdir. Kentlerin kendine özgü kültürleri vardır. Kültür zenginliği açısından Hatay’ın zaten özel bir yeri vardır. İnançlar açısından öyle. Mutfağı, tarihsel derinliği açısından öyle. Olağanüstü zengin bir kent.

‘İLK KİLİSE, HAVRA, CAMİ BURADA’

Kentlerin meydanları, kimliği, estetiği olmalı. Kentte yaşayan insanlar, kentte özgürce dolaşabilmeli. Kentin sokaklarında gençler, rahatlıkla düşüncelerini ifade edebilmeli. Hiç kimse gençlere neden düşüncelerinizi böyle ifade ettiniz diye onları suçlu konumuna sokmamalı. Dolayısıyla Hatay, bu güzel kent, sadece burada yaşayanlar, Türkiye’de yaşayanlar için değil, bütün ülkelerin ortak gözbebeği konumunda. İlk kilise, ilk havra, ilk cami burada. Önemli olan bunu bütün dünyaya tanıtmak. Başkanımızın görevi de o. Bütün dünyaya burayı tanıtmaya çalışıyor.

‘SURİYE’DE HUZURU, BARIŞI SAĞLACAĞIZ’

Türkiye’nin sorunları var, biliyorum. Bu sorunlar aşılacak sorunlar. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, göreceksiniz, güzel Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz, beraber inşa edeceğiz, buna inanmanızı istiyorum. Suriyeli kardeşlerimiz var, zaman zaman şikayet edilir. Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız, onları buraya getirenlere kızacağız, onların ne kabahati var. Ama göreceksiniz, inşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi onların gönül rızası ile kendi ülkelerine göndereceğiz. Suriye’de huzuru, barışı sağlayacağız.

‘BİZİM AHDİMİZ VAR’

Büyükşehir belediye başkanlarımız burada, onlar toplantılarını burada yaptılar. Hatay, bundan sonra çok daha güzel çalışmalara gebe ve bunların tamamı olacak. Engel çıkarıyorlar zaman zaman, bunları biliyorsunuz. Ama şundan emin olun; hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar bu engelleri aşacağız ve halka hizmeti götüreceğiz. Çünkü bizim ahdimiz var. Türkiye’de huzuru, barışı sağlayacağız. Türkiye’de beraber huzur içinde yaşayacağız. Bir arada kardeşçe yaşayacağız. Kişilerin kimliği, inançları, yaşam tarzları, başımızın üstünde yeri var. Dolasıyla biz, kişilerin başka sorunlarına ineceğiz. İşi var mı, yok mu, hastanede iyi mi, okulda iyi mi, eğitim sistemi iyi mi, fabrikalar var mı, işsizlik sorunun çözdük mü, bütün bu sorunlarla ilgileneceğiz ve inanın bütün bu sorunların tamamını çözeceğiz güzel Türkiye için.” Hatay 2021 Tanıtım Programı’na, CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç, Fethi Açıkel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP milletvekilleri, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar katıldı. Haber:Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.