TAHTAKÖPRÜ BARAJI DOLUYOR

TAHTAKÖPRÜ BARAJI DOLUYOR

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çiftçilere bu sezon sulama suyu konusunda herhangi bir  sorun yaşanmayacağı müjdesini verdi.TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı  Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Tahtaköprü  Barajında  doluluk oranının 170 milyon metreküpe ulaştığını belirtti.. Bölgede  son zamanlarda yağan kar ve yağmur sonucunda  Tahtaköprü barajındaki su seviyesinin   yükseldiğine dikkat çeken Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “Sulama  Birlik sorumluluğundaki  30 mahalle, 109400 dekar  alan için yeterince sulama suyu  Tahtaköprü barajında birikmiş durumdadır. Barajdaki  son gelişmeler çiftçilerimizin yüzünü güldürecek durumdadır. Sulama suyu  ihtiyacı olduğunda  Menzelet Barajından Kılavuzlu İletişim kanalıyla su takviyesi yapılacaktır. Bu yıl  kar ve yağmur yağışlarının  normalin üstünde  gerçekleşmesi sonucunda Tahtaköprü  barajı dışında  yer altı  sularının dolması sevindirici olmuştur. Bu sezonda çiftçilerimizin  rahat bir şekilde ekimlerini yapabilmesi için tüm  tedbirler alınacaktır” dedi.

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Tahtaköprü sulama havzasındaki çiftçimizin en önemli sorunlarından biri olan sulama sorununu kökten çözdüklerini belirten Yayman, her zaman söylediğim gibi “çiftçimizin derdi benim derdimdir” daima onların yanındayım. İyi günde de,  zor günde de çiftçilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğim” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.