TARİHİ ÇARŞININ TARİHİ KUMAŞÇISI

Antakya’nın en önemli kumaşlarından biri olan ipek kumaşı Uzun Çarşı’nın tarihi kumaşçısının elleriyle vatandaşlara ulaşıyor.

TARİHİ ÇARŞININ TARİHİ KUMAŞÇISI

Antakya’nın en önemli kumaşlarından biri olan ipek kumaşı Uzun Çarşı’nın tarihi kumaşçısının elleriyle vatandaşlara ulaşıyor. Tarihi Uzun Çarşı’da 30 yılı aşkın süredir Kumaş üzerine çalışan ve Hatay ipeğini yerli ve yabancı turistlere tanıtan Modam Kumaş’ta Aydın Okur ve Fehmi Güleryüz’ün çıraklıktan başlayan işleri bugün işletme sahibi olarak devam ediyor.

Hatay’ın kuşkusuz en iyi ürünlerinden biri olan Hatay ipeğini de sezonluk olarak bünyelerinde bulunduran Modam Kumaş, tarihi çarşı’da her türlü kumaşı bünyesinde bulunduruyor. 12 yaşında çıraklıktan başlayarak geride kalan 30 yıl içinde dükkân sahibi olmaya kadar kumaş türünün her çeşidini neredeyse ezberlemiş olan Aydın Okur, işe olan bağlılığının çıraklık döneminde başladığını ifade ederken, Hatay kumaşının ve ipeğinin Hatay için büyük bir gelir kaynağı olduğunu ifade etti.

İŞİ SEVEREK YAPMAK ÖNEMLİ

Modam Kumaş işletmecisi olarak Fehmi Güleryüz ile birlikte tarihi Uzun Çarşı’da işletmecilik yapan Aydın Okur, “Yerimizin 30 yılı aşkın bir geçmişi var. 12 yaşında başladığımız kumaşçılık işini 30 yıldır Antakya’da uzun çarşı da vatandaşlara sunuyoruz. Her türlü kumaş çeşidini bünyemizde bulunduruyoruz. Sezon başlarında özellikle Harbiye ve Samandağ ipeğini satıyoruz. Hatay ipeği fiyatları ile normal ipekleri arasında fiyat farkı çok. Hatay ipeği 100 liradan başlıyor, 300 liraya kadar çıkabiliyor. Özellik Harbiye ipeği oldukça kalite bir ipek türü. Bu çarşı’da kumaşçı olarak dükkânımız nerdeyse 50-60 yıllık. Biz bu tarihi dükkâna çocukluğumuzda girdik. Bugün ise işletmecisi olduk. Önemli olan yaptığın işi severek yapmak. 30 yıllık serüven bizi buraya kadar getirdi” şeklinde konuşarak çıraklık ile başlamak işi öğrenmenin en iyi yoludur ifadesini kullandı. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.