TEDAŞ’IN HATAY’A YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

TEDAŞ’IN HATAY’A YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Toroslar EDAŞ, Hatay’daki çalışmalarına, elektrik dağıtım faaliyetlerinin özel sektöre devredildiği 2013 yılından bu yana aralıksız olarak devam ediyor. Geride kalan 8 yıllık süreçte, Toroslar EDAŞ’ın ilimizde toplam 1 Milyar 500 Milyon Liralık yatırım yaptığı açıklandı.

Elektriğin, modern hayatın her aşamasında taşıdığı önemin bilinciyle çalışmalarını sürdürdüğünü duyuran Toroslar EDAŞ, mevzuata tam uyumla yerine getirdiği faaliyetleri çerçevesinde yeni yatırımları devreye aldığını, ayrıca şebeke ve ekipmanların bakımlarını da tamamladığını duyurdu.

Bu kapsamda, 1.5 Milyar Lira tutarındaki yatırımlara ek olarak, şirket, 2017-2021 yıllarını kapsayan dönemde 82 Milyon Lirayı aşkın bütçeli bakım çalışmasını da gerçekleştirdi. Bakım çalışmaları kapsamında, 27 bin 432 km havai/yeraltı şebeke hattı bakımı ile 33 bin 316 adet ekipman ve şebeke unsuru iyileştirildi.Toroslar EDAŞ, Hatay’daki çalışmalarıyla ilgili şu bilgiyi verdi:“Ana sorumlulukları arasında, elektrik dağıtım şebekesinin işletilmesi, olası yıpranmalara karşı bakımı, sel, yoğun kar, fırtına gibi doğa olayları veya 3. şahıs kaynaklı arızaların onarımı ve artan enerji talebine yönelik yatırımların gerçekleştirilmesi gibi faaliyetler bulunan şirket, devir tarihinden bu yana Hatay’ın gücüne güç kattı,yer altı şebeke uzunluğu 4,5 katına çıkarıldı, 330 bine yakın arıza giderildi. Toroslar EDAŞ, bu süreçte, yeraltı şebeke uzunluğunu %345, trafo kurulu gücünü ise %55 oranında artırarak ihtiyaca yönelik çözümler sundu. Bu kapsamda Hatay’a, 819 megavat kurulu gücünde olan 1.278 adet trafo, 1.861 kilometre yeraltı alçak gerilim hattı, 980 kilometre yeraltı orta gerilim hattı, 1.666 kilometre havai alçak gerilim hattı ve 616 kilometre havai orta gerilim hattı şebeke unsurları elektrik dağıtım şebekesine ilave edildi. Şebeke bakım ve arıza işlemlerini de aynı kalite ve özveriyle karşılayan Toroslar EDAŞ, 8 yıldır hizmet verdiği Hatay’da 331 bin 507 adet arızaya hızla müdahale ederek, enerji arzı ve sürekliliğini sağladı.

8 YILDA 8 MİLYON ARIZA BİLDİRİMİ

Toroslar EDAŞ açıklamasında, arızalara yönelik şikayet ve bildirimlerle ilgili olarak da şu veri paylaşıldı:“Müşteriler için geliştirilen farklı kanallar olan; 186 Çağrı Merkezi, Toroslar 186 Mobil Uygulaması, Toroslaredas.com.tr web sitesi, (0312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve sosyal medya kanalları üzerinden olmak üzere, gelen toplam 8 milyon 146 bin başvuru değerlendirilerek müşterilerin talepleri karşılandı.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.