Meşale Gazetesi

TEKSÖZ, NORMALLEŞMEYE İLİŞKİN YENİ SÜRECİ DEĞERLENDİRDİİ

TEKSÖZ, NORMALLEŞMEYE İLİŞKİN YENİ SÜRECİ DEĞERLENDİRDİİ

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Abdulkadir Kadir Teksöz, 17 Mayıs sonrasında kademeli normalleşmeye ilişkin yeni süreci değerlendirdi.

Tüm yurtta kademeli normalleşme başladı. Esnafların bazıları 17 gün sonra kepenk açtı ama bazı işletmelerin kapıları 1 Haziran’a kadar müşterilerine kapalı olacak.

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Abdulkadir Kadir Teksöz, 17 Mayıs sonrasında kademeli normalleşmeye ilişkin yeni süreci değerlendirdi. Teksöz, şunları söyledi:

Bu pandemi süreç sadece Türkiye ve ilimizde değil, Dünya’da yaşanan büyük bir sorun. Öncelikle esnaf ve sanatkarlarımıza ve halkımıza sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maske kullanmalarını ve hijyen konusuna gerekli önlemleri ve hassasiyetleri göstermeleri gerektiğinin altını çiziyorum.” Dedi.

Başkan Teksöz; “Bu gün itibariyle işyerini açan aynı zamanda iş yerlerini açamayan esnaf ve sanatkârlar var. Bu meslekler, internet salonları, halı sahalar, kıraathaneler, lokantalar ne kadar açmış olarak gözükse de sadece paket servisi yapabilecekler. Esnaf ve sanatkarlarımız 10 Mart’tan beri hep sıkıntıda ve sorunları var. Devletimiz elinden geleni sağlamaya çalıştı. Başarılı olduğu konular var. Başarılı olmadığı konular var. Esnaf ve sanatkarlarımızın kredilerini geçmiş dönemde faizsiz ötelettik. Esnaf ve sanatkarlarımıza az da olsa devletimizin bin lira destekleri oldu. Yedi yüz elli lira da kira desteği verildi. Bu kiraları çoğu esnaf ve sanatkârlarımız alamadı. İnternet ve bankacılığı üzerinden kiraları ödemeleri gerekiyordu. Hatay’da 28 bin basit usuldeki esnafımız aldı.” İfadelerini kullandı.

Esnafı iş, aş ve ekmek derdinde olduğunu ifade eden Başkan Teksöz; “Fakat şu an kapalı olan ve yeni açan esnaf ve sanatkarlarımıza bizler destek istiyoruz. En az evlerinin geçimini sağlamaları için asgari ücret kadarı ile bir destek verilmesi gerekir. Ayrıca esnafımızın taksitlendirilmiş olan vergi ve SSK taksitlerinin yıl sonuna kadar ertelenmesi, yeni çıkan vergi ve SSK pirimlerinin yine yıl sonuna bırakılması gerekiyor. Esnafımız yanında çalışan işçisine destek verme derdinde. Bu nedenle devletimizin esnaf ve sanatkarlarımıza daha fazla sahiplenmesini, destek vermesini ve tüm ödemelerinin uzun bir süreli ve faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz.” Diye konuştu. 

Başkanı Teksöz son olarak zor günler geçiren esnaf adına HBB’ye çağrıda bulundu. “Otobüsler boş gidip geliyor. Yol güzergah belgesi. Ücretleri kaldırılmalı. Akaryakıt desteği verilmeli. Garaj giriş ücreti alınmamalı. % 5 kesinti iptal edilmeli. Esnafımıza mutlaka destek verilmelidir.” Dedi. Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.