TELEFERİK PROJESİ 10 YILDIR ASKIDA

TELEFERİK PROJESİ 10 YILDIR ASKIDA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın TELEFERİK projesi de askıda kaldı. Milyonlarca lira harcanarak Habib-i Neccar dağı eteklerine dikilen teleferik direkleri bu gün çürüme aşamasına gelmiş bulunuyor. Lütfü Savaş 10 yıldır sümen altına aldığı bu proje Antakya iç turizmi açısından ciddi bir önem arz ediyor. Projenin bu güne kadar neden bitirilemediği  ve neden askıda kaldığı kamuoyu tarafından merak ediliyor. On yıl önce projeye hızlı başlandığını milyonlarca lira para harcandığını belirten vatandaşlar “harcanan bu paralar Antakyalıların cebinden çıktı. Bugün hiç kimse bu paraların hesabını sormuyor. Böyle sorumsuz davranan ve topluma karşı hesap verme gereği duymayan belediye başkanlarını neden seçiyoruz ki, şeklinde ifadelerde bulundular. Antakya İplik Pazarı Mahallesi’nden Habib-i Neccar Dağı’na, yaklaşık 1150 metre uzunluğunda yapılacak olan Teleferik Projesi, 2012 yılında, Antakya iplik pazarı istasyon bölgesinde ortaya çıkan tarihi eserler nedeniyle durdurulmuştu.

HBB’ye ait Teleferik Projesi’nin, farklı dönemlere ait tarihi alanların birleştirildiği bir köprü vazifesi görmesi ve Hatay’ın marka kent olma yolunda önemli bir adım olması yanı sıra kentin turizm potansiyeline üst düzeyde pozitif bir katkı sağlaması amaçlanıyor.

Teleferik Projesi’nin başlangıç noktası; Antakya ile Habib-i Neccar Dağı arasındaki alt istasyon alanı, Selçuk Caddesi’nin bitiş noktasında, Şeyh Ali Camii’nin güneyinde, üst istasyon alanı ise Habib-i Neccar Dağı’nda, Antakya Kalesi kalıntılarının güneyinde bulunuyor. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.