‘TEŞVİK BÖLGESİ’ YENİDEN GÜNDEM DE!

‘TEŞVİK BÖLGESİ’ YENİDEN GÜNDEM DE!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur gazetemiz yazarı Ali Yolcu’nun ekonomi ile ilgili sorularını yanıtladı. Hatay ile ilgili verdiği çarpıcı rakamlarla gündem olmayı sürdüren Mehmet Güzelmansur, bu kez gündeme teşvik bölgesini aldı ve daha önce birkaç ilçe için verilen teşvikin Hatay’ın tamamını kapsaması gerektiğini söyledi. Bu taleplerini yıllardır dile getirdiklerini aktaran Mehmet Güzelmansur ancak Mecliste bu taleplerine kulak tıkandığını söyledi.

Hataylıların 500 binden fazla imza toplayarak talep ettikleri 5. Dereceden teşvik bölgesinin Hatay’ın tamamını kapsayacak şekilde düzenlenmesini isteyen Güzelmansur, “Geçmek istediğimiz 5. Teşvik Bölgesi ile Hatay’ın ve Türkiye’nin ekonomisi bir nebze olsun rahat nefes alacak. Yaklaşık 15 bin kişiye iş imkânı yaratılacak. İşsizlik %2 azaltılmış olacak. Hane halkının geliri %20 artacak. İşte tam da bunun için ‘Hatay 5.Teşvik Bölgesine Alınsın’ diyoruz. Biz hem Hatay hem de Türkiye ekonomisi kalkınsın istiyoruz. Ancak AKP hükümeti, aynı serbest bölge ve Hatay’ın yararına söylediğimiz diğer konularda olduğu gibi kulaklarını tıkıyor, çağrılarımızı görmezden geliyor” dedi. Hatırlanacağı üzere daha önce Hatay büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen kampanyada 5. Dereceden teşvik bölgesi için 517 bin 259 adet imza toplanmıştı.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.