TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu İTSO’da

Hassa Dörtyol Projesi Bölgenin dünyaya açılan kapısı olacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu İTSO’da

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Ticaret Borsasının ortaklaşa düzenlediği İstişare toplantısına katıldı.

    İTSO’da yoğun katılımla gerçekleştirilen istişare toplantısının basına açık bölümünde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölge ve ülke ekonomisine dair iş adamlarının önemli açıklamalarda bulundu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın müşterek olarak düzenlediği istişare toplantısında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, Hassa –Dörtyol Tüneli’nin ipek yolunu da bölge ticaretini de canlandıracağını belirterek,  “Bu tünel sadece İskenderun’e para kazandırmayacak, Diyarbakır, Gaziantep Adıyaman dâhil bütün bölgenin dünyaya açılan kapısı olacak. Unutmayın, eğer şehrin kanaat önderleri bir ve beraber hareket ederse o şehirde başarı oluyor” dedi.​ İstişare toplantısına bölge iş dünyasını dinlemek istek ve sıkıntılarını not almak için geldiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, toplantının başında herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Hisarcıklıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Barış Pınarı harekâtında da devletimizin yanında olduğumuzu her yerde ifade ettik. Siyasi parti liderlerimizi ziyaret ettik. 190 ülkedeki muhataplarımıza mektup göndererek harekâtın neden yapıldığını anlattık” diye konuştu. Zor dönemden geçiliyor “İskenderun bugün Akdeniz’e açılan ihracat kapısı” diyen TOBB Başkanı kentin, Gaziantep ve çevredeki bütün iller için de çok önemli bir yer olduğuna dikkat çekti. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğine değinen Hisarcıklıoğlu, bu kadar olumsuzluğa rağmen, yıl sonunda yüzde 1’e yakın büyüme gerçekleşmesinin beklendiğini, bunun da küçümsenmemesi gerektiğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, “İnşallah seneye de yüzde 5 büyüyeceğiz” dedi. Son 1 yılda en fazla şikâyetin bankalardan olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Hükümetin aldığı inisiyatif ile kamu bankaları devreye girdi. Faizleri bir miktar düşürdüler. Yeniden kredi verilmeye başlandı. İnşallah yakın zamanda da istihdam odaklı bir teşvik paketi de çıkacak” dedi. Talepleriyle hayata geçen düzenlemeler hakkında da bilgi veren TOBB Başkanı, bu konuları ise: “POS makineleri, çek ve senet tahsilatı, elektronik çekin yürürlüğe girecek olması, ticari alacak sigortası, kamuda bekleyen alacaklar, mesleki eğitim, ürün ihtisas borsası, mesleki yeterlilik belgesi, kredi garanti fonu, arabuluculuk ve tahkim” olarak sıraladı. İTSO Başkanı Yılmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Kara İskenderun TSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz  da küreselleşen dünyada dinamiklerin her geçen gün değiştiğine işaret ederek, “İş dünyası içinde bu dinamikleri dikkate alan iş modellerinin geliştirilmesi kaçınılmaz. Teknolojiyi ülkemizde üretmeliyiz. Ekonomiye güven henüz istenilen seviyede değil. Sıkıntıların ardındaki nedenleri ortadan kaldırmadan yüksek büyümeye ulaşamayız” dedi. İskenderun Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ozan Kara ise Hatay’ın birbirinden farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir olduğuna dikkat çekerek kentin potansiyeli hakkında bilgi verdi.HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.