Meşale Gazetesi

TOBB İHL ÖĞRENCİLERİNDEN GAZİYE ZİYARET

TOBB İHL ÖĞRENCİLERİNDEN GAZİYE ZİYARET

Antakya TOBB AİHL FSB Proje Okulu Öğrencileri ve Sanat Kulübü Üyeleri Bingöl Gazisi Bünyamin Atlı’yı evinde ziyaret etti.

Antakya TOBB AİHL FSB Proje Okulu Öğrencileri ve Sanat Kulübü Üyelerinden Muhammed Zekeriye Ürek, Gaziler Günü dolayısıyla Antakya Demirköprü Mahallesi’nde ikamet eden 1993 Bingöl saldırısı, 1993 Bingöl katliamı ya da 33 er olayı olarak bilinen  Malatya’dan usta birliklerine gitmek için sivil otobüslerle yola çıktıktan sonra Elazığ-Bingöl karayolunda PKK tarafından silahsız Türk askerlerine düzenlenen saldırıdır. Askerleri taşıyan araçların önünü PKK militanlarının zapt ettiği kamyonlar vasıtasıyla durdurulmuş ve 36 asker rehin alınmıştı. Bu saldırıdan yaralı olarak kurtulan Bingöl Gazisi Bünyamin Atlı’yı evinde ziyaret etti.

GAZİ ÖĞRENCİLERE HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI

Atlı, öğrencilere PKK saldırısını ve o günkü zamanlara ait anıları ile orada geçirdiği zamanları anlattı. Atlı, Saldırı olayı ve daha sonraki süreçteki geçen zamanlarını anlatırken, duygusal anlar yaşadı. Bingöl Gazisi Atlı’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden öğrenciler: “Bu Vatan size minnettar, Ülkemizin muhafazasında gerekirse biz de siz değerli Gazilerimiz gibi gözümüzü kırpmadan canımızı ortaya koymaya hazırız. Bu ülke kolay kurulmamış ve kolayca kaybedilemeyecektir. Tüm gazilerimizi; ülkemiz, milletimiz, bayrağımız uğruna şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dediler.

ÖĞRENCİLER GAZİ’YE UZUN ÖMÜR DİLEDİ

Öğrenciler ve Sanat Kulübü Üyelerinden Muhammed Zekeriye Ürek, ziyaret anısına Bingöl Gazisi Bünyamin Atlı’ya çeşitli hediyeler takdim edip, uzun ömür dileyerek ziyareti sonlandırdılar. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.