TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ MAĞDURİYETİ TEKRAR ÇÖZÜLÜYOR

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ MAĞDURİYETİ TEKRAR ÇÖZÜLÜYOR

Memur –Sen Hatay İl temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Toplu Sözleşme İkramiyesi; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne Ak Parti Milletvekillerinin önergesi ile eklendiğini söyledi.

Başkan Bayrakdar, Toplu Sözleşme İkramiyesi, 707 gösterge rakamı üzerinden ödenecek. Aylık 410 TL artışla birlikte toplamda 637 ₺ Ağustos ayından itibaren ödenecek dedi.

Toplu sözleşme ikramiyesi mağduriyeti tekrar çözülüyor diyen Bayrakdar, yaptığı açıklamada “CHP’nin davası, AYM’nin kararı ile kamu görevlilerinin sendikal birikiminden, alın terinden, cebinden alınan Toplu Sözleşme İkramiyesi; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne Ak Parti Milletvekillerinin önergesi ile eklenmiştir.

REKLAM ALANI

Toplu pazarlık sürecinde işveren karşısında güçlü sendikacılığı ve sendikal örgütlenmeyi teşvik edecek, sendikalı kamu görevlilerine kayıp değil kazanım üretecek Toplu Sözleşme İkramiyesi önergesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e ve özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Pro. Dr. Vedat Işıkhan ve Plan Bütçe Komisyonuna, Milletvekillerine teşekkür ediyorum.

Hizmet kolunda sendika üyesi olabilecek kamu görevlilerinden en az %1’ini üye kaydeden sendikaların üyelerine Toplu Sözleşme İkramiyesi, 707 gösterge rakamı üzerinden ödenecek. Aylık 410 TL artışla birlikte toplamda 637 ₺ Ağustos ayından itibaren ödenecek.

AYM tarafından Mart ayında iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesini yeniden düzenleyen teklifin, Genel Kurul aşamasını da geçeceğine inanıyoruz.

Sendikal örgütlenmeyi, örgütlü mücadele etmeyi ve dayanışma içerisinde kazanım üretmeyi kendisine görev edinmiş bütün üyelerimize hayırlı olsun.” Dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.