Meşale Gazetesi

TOSYALI HOLDİNG İSTEDİĞİNİ ALDI!

TOSYALI HOLDİNG İSTEDİĞİNİ ALDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu, Tosyalı Holding’in yaklaşık 80 dönüm deniz dolgusu içeren Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı projesi ile ilgili nihai raporunu açıkladı. Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş. tarafından İskenderun Azganlık Mahallesi idari sınırları içerisinde, İskenderun II. Organize Sanayi Bölgesinde, Tosyalı Limanı’nda mevcut iskele ile “İskele Dolfen ve Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı” proje alanı arasındaki parsellerinin önüne gelen 79.966 m2 ’lik alanda yapılması planlanan “Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı” projesine Bakanlık tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararı verildi.

BEDELİNİ YATIRIMCI KARŞILAYACAK

Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu’nu açıklarken, kararın komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak verildiğini belirtti.

Tosyalı Liman işletmesinin demir çelik üretim tesislerine hizmet verebilmesi amacıyla mevcut liman sahasının genişletilmesini planlayan ve kıyı kenar çizgilerinin deniz tarafında 1.350 DWT ve üzeri ağırlıktaki deniz araçlarının yanaşabilmesine imkân tanıyacak olan ikinci bir iskele ve dolgu alanı yapılması için hazırlanan “İskele-Dolfen ve Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı” projenin yatırım bedeli 36.602.000 lira olarak belirlenirken, proje bedelinin yatırımcı firmanın öz kaynaklarından karşılanacağı ifade edildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.