TOSYALI LİMANI’NA ONAY ÇIKTI

TOSYALI LİMANI’NA ONAY ÇIKTI

İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nde Tosyalı Limanı’na ait yaklaşık 80,7 dönüm alanı kapsayan ilave liman projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi.

Azganlık Mahallesi 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kıyı kesiminde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yer alan 946, 947 (yeni 970 parsel) ve 948 nolu parsellerin önünde yer alan mevcut Tosyalı Liman Alanına ilave olarak yapılması planlanan 80.786 m² (yaklaşık 8 hektar) büyüklüğündeki liman alanı için 1/5000 ölçekli ilave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Teklifi, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 102(j) maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 7. Maddesi kapsamında bakanlık tarafından onaylandı. Onaylanan 1/5000 ölçekli ilave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı paftaları ve plan açıklama raporları dün itibariyle, 1 ay süreyle Hatay Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıktı. Yeni yapılacak tesislerinin hammadde, yan mamül ve mamül ürünlerinin taşıma ve depolama faaliyetleri için mevcut liman alanının yetersiz kalacağı ve alanının büyütülmesi talebiyle hayata geçirmek istediği ilave liman projesiyle Tosyalı Holding yıllık elleçleme kapasitesini yıllık 7.500.0000 ton, günlük tahmil tahliye kapasitesini ise günlük yaklaşık 20 bin 545 ton olarak hedefliyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.