TRT SAMANDAĞ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR!

TRT SAMANDAĞ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TRT’nin Samandağ halkından özür dilemesi gerektiğini savundu.

Türkiye Büyük millet Meclisi’nde Basın açıklaması yapan Hatay Milletvekili Serkan Topal, “TRT’de yayınlanan bir Teşkilat dizisinde bir bombacının “Samandağ” soyadı ile karakterize edilmesine tepkiler sürüyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hatay basınında yer alan tepkileri CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal TBMM’ye taşıdı. TBMM’de basın açıklaması yapan Serkan Topal, “Hatay’ın huzur ve güvenini bozacak Samandağ halkını rencide edecek, Samandağ Halkını terör ile yan yana getirecek, dizi, film, kurgu ne olursa olsun bu tür olaylar TRT’nin haddine değildir” eleştirisinde bulundu.

TRT’yi Samandağ halkından özür dilemeye davet eden Milletvekili Serkan Topal, açıklamasında şu görüşleri ifade etti.

SAMANDAĞ SOYADI SUÇ İLE BELLEKLERE KAZINIYOR.

“Bizler, kahramanlık figürleri yaratılarak vatanseverlik konusunun işlendiği dizileri destekliyoruz. Kamuoyu nezdinde yanlış anlaşılan kamu kurumlarının imajlarının bu tür faaliyetlerle düzeltilmesi çalışmalarını da anlayışla karışılıyoruz. Anlayışla karşılamadığımız ve asla karşılamayacağımız, bir imaj düzeltirken bir başka bölgenin imajının ayaklar altına alınmasıdır. TRT‘de Teşkilat adı ile bir dizi yayınlanıyor. Bu dizide kamu kurumunda çalışan bir gurup vatanseverin hikâyesi işleniyor. Bunları destekliyoruz. Ancak aynı dizide bir “bombacı” karakterine “SAMANDAĞ soyadı veriliyor. Yani bir suçlu SAMANDAĞ soyadı ile karakterize edilerek belleklere kazınıyor.

BİR TEK SAMANDAĞ VAR

SAMANDAĞ; Türkiye’de Samandağ adı ile tek yerleşim merkezidir. Hatay’a bağlı kadim bir ilçemizin dışında aynı adı paylaşan herhangi bir yerleşim merkezi yoktur. Yerleşimin dışında herhangi bir coğrafi bölgemiz de yoktur. Dizi ile ilgili birkaç şeyler söyleyelim. Dizi genel itibariyle Suriye sınırında ve o bölgede olan olayları konu ediyor. Peki Samandağ nerede? Suriye sınırında. Şimdi soruyorum bu soyadı tesadüf müdür? Eğer bu Soyadı tesadüf ise, -ki tesadüf olduğuna asla inanmıyoruz- dizinin senaristi, yönetmeni çok cahildir. Değilse en hafif tabirle kötü niyetlidirler. Fazlasını söylemeye dilimiz varmıyor. Samandağlılar, vatanına, milletine, devletine ve bayrağına aşık bir halktır. Bu tür bilinçaltı (subliminal) mesajlar verilerek toplumsal hafızaya ne yerleştirilmek isteniyor?

TRT FETÖ’NÜN MİRASCISI OLAMAZ

Bakınız biz bu tür dizilerde verilmek istenen mesajları biliyoruz. Yakın tarihimizde bunun örneklerini çok gördük. Bu FETÖ mirasını sürdürmek bir devlet kurumu olan TRT’nin ve onun yöneticilerinin görevi olamaz. Samandağ ilçesinin demografik yapısı ve sosyal dokusu bellidir. Bununla ne yapılmak isteniyor. Hatay’ın huzur ve güveni birilerini rahatsız mı ediyor ki, huzuru bozacak, toplumun sinir uçlarına dokunacak bir mesaj verilmek isteniyor.

BOZDAĞ YA DA GÜNEYSU SOYADI VERİLSİN

Milyonlarca Soyad seçeneği varken neden SAMANDAĞ tercih ediliyor. İlle bir dağ ismi konulacaksa Mesela Sayın Adalet Bakanının da soyadı olan BOZDAĞ ‘ı kullansınlar. İlle bir ile kullanacaksalar Güneysu desinler, diyebiliyorlar mı? İşte bunun içindir ki, biz bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Bu ötekileştirici anlayışı kökten reddediyoruz. Bu arkadaşlara diyoruz ki; ne yaparsanız yapın Samandağlılar vatanını, bayrağını ve devletini sevmekten asla vazgeçmeyecektir. Toplumu ayrıştıran ve Türkiye kamuoyu önünde Samandağ imajını zedeleyecek bu yaklaşım, halkın vicdanında mahkum edilmiştir.

TRT SAMANDAĞ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR

Samandağ halkının temsilcisi ve bir Samandağlı olarak; TRT Genel Müdürünü, dizinin yapımcısını, senaristini ve yönetmenini başta Samandağ halkı olmak üzere milletimizden özür dilemeye davet ediyorum. Aksi halde Samandağlılar olarak hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu ve ödediğimiz vergilerle ayakta duran TRT ‘ye hakkımızı helal etmediğimizi en yüksek sesten ifade ediyoruz. TRT bu milletin ortak yayın kuruluşudur, kimsenin babasının malı değildir. Birilerini mutlu edeceğiz diye SAMANDAĞ halkını rencide etmek, derinden yaralamak TRT’nin haddi de değildir, hakkı da değildir. Biz Halkımızı rahatsız eden bu konunun, TRT özür dileyene kadar takipçisi olacağız. Aksi halde halkımız ile birlikte tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyu önünde bir kez daha ifade ediyoruz. Bilinmelidir ki, Samandağ ve Samandağ Halkı bu ülkenin ötekisi değil asıl unsurudur ve sahipsiz değildir.” Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.