TÜRKİYE BARIŞIN SAĞLAMASINA ÖNCÜLÜK YAPMALI

TÜRKİYE BARIŞIN SAĞLAMASINA ÖNCÜLÜK YAPMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda ateşkesi sağlanmasının önemine vurgu yaparak, bu anlamda atılan adımların doğru olacağını söyledi.

Savaşın ve işgalin, her ne sebeple olursa olsun, karşısında olduklarını ifade eden Milletvekili Şahin; “Savaşın her türlüsüne karşıyız, barıştan yanayız. Bu şekilde, haklı bir davası bile olsa, yapılacak işgali doğru bulmuyoruz ki bu durumda her iki taraf için de barışı savunuyoruz. Şu anda yapılan girişimler, Çavuşoğlu’nun son Antalya girişimi önemliydi ama sonuç çıkmadı. Umarız devam eder ve en kısa sürede barış yoluyla bitirilmesi sağlanır. Bu işin kimseye bir faydası yok, ne Rusya’ya, ne Ukrayna’ya, ne Avrupa ülkelerine, ne bize. Tabii ki biz bu konunun önemli bir şekilde üzerinde duruyoruz çünkü bu savaş halinden en çok etkilenen ülkelerden biriyiz, hatta en çok etkilenen ülkeyiz. Hem ticari anlamda, hem güvenlik açısından bir an önce bu barışın sağlanması için Türkiye’nin ısrarla ve öncü bir liderlik yapması, öncülük yapması, bu barışa katkı sağlaması ve bunun sürekli olması önemlidir. Böyle olmasını temenni ediyoruz ve bir an önce bu işgal bitsin istiyoruz” şeklinde konuştu.HaberHasan DİKKAYA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.