TÜRKİYE’NİN EN MUTSUZ ŞEHİRLERİNDE SÜRPRİZ

TÜRKİYE’NİN EN MUTSUZ ŞEHİRLERİNDE SÜRPRİZ

TÜİK tarafından gerçekleştirilen 2023 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması, Türkiye’nin en mutsuz şehirlerini ortaya koydu. Araştırmaya göre, Türkiye genelinde en düşük yaşam memnuniyetine sahip şehirler sıralamasında birinci sırada Diyarbakır yer alırken, peşinden Antalya, Trabzon, İzmir, Ankara, Samsun, İstanbul, Çorum, Ordu ve Gümüşhane şehirleri geliyor.
* Diyarbakır: %24,74 yaşam memnuniyeti oranıyla Türkiye’nin en mutsuz şehri olarak belirlendi. Bölgede yaşanan sosyal veekonomik zorluklar, Diyarbakır’ın düşük yaşam memnuniyeti üzerinde etkili olabilir.

* Antalya: Genellikle tatil denilince akla gelen Antalya, %19,54 yaşam memnuniyeti oranıyla mutsuz şehirler listesinde ikinci sırada. Şehrin turistik yapısının bu veriler üzerindeki etkileri incelenebilir.

* Trabzon: Karadeniz’in doğal güzellikleriyle ünlü Trabzon, %19,12 yaşam memnuniyeti oranıyla üçüncü sırada bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nin yeşil ve doğal güzelliklerine rağmen Trabzon’daki yaşam memnuniyetinin düşük olması dikkat çekici.

REKLAM ALANI

* İzmir: Ege Bölgesi’nin önde gelen şehirlerinden İzmir, %17,23 yaşam memnuniyeti ile mutsuz şehirler listesinde dördüncü sırada yer aldı. Şehrin genel yaşam kalitesinin değerlendirilmesi, bu sonuçların nedenlerini anlamak açısından önemli olabilir.
* Ankara: Başkent olan Ankara, mutsuz iller sıralamasında %17,00 yaşam memnuniyeti ile beşinci sırada yer aldı.

Hatay ise, Türkiye’nin en mutlu illeri sıralamasında 54. sırada yer aldı. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.