TÜRKİYE’NİN GÖZDESİ ATSO SORUNLARI ÇÖZÜYOR

ÇİNÇİN: FİRMALARIN EKONOMİK KRİZDEN DOLAYI İÇİNE
DÜŞTÜKLERİ SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

TÜRKİYE’NİN GÖZDESİ ATSO SORUNLARI ÇÖZÜYOR

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hikmet Çinçin kamu kurumları ve Belediyelerle iş yapan yüklenici firmaların ekonomik krizden dolayı içine düştükleri sıkıntıları çözmek için Türkiye Odalar ve Borsalar birliği nezdinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hatay milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ile kurduğu temaslar sunucunda inşaat sektörünün birçok firması iflasın eşiğinden döndü. Söz konusu sözleşmelerin tekrar değerlendirilmesi sonucunda maliye ve hazine bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeyi ATSO üyeleri ve kamuoyuyla paylaşan başkan Çinçin yaptığı açıklamada; 2018 yılının Ağustos ayında başlayan, piyasalardaki fiyat dengesizliği ve özellikle İnşaat Malzemeleri’ndeki fiyat artışları kamu ile inşaat işi yapan firmalarımızı oldukça olumsuz etkilemiştir. Bu kapsamda Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile birlikte kamuoyunun bilgilendirilmesi için harekete geçtik. Tüm ülkede bu konuyu ilk kez gündeme taşıyarak Meslek Komitelerimiz ve Basın Mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdik.
Bu toplantının öncesinde bu konu hakkında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne, T.C. Ticaret Bakanlığı’na, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a ve sonrasında ise tüm Hatay Milletvekillerine Odamızca yazılar yazılmış, konunun çözümünün önemli olduğu tarafımızca bildirilmiştir. Antakya Ticaret ve Sanayi Odamızın bu girişimi Devletimiz organları tarafından değerlendirilmiş ve İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmiştir. Bu konuda odamızın hızlı ve yerinde girişimleri olumlu sonuçlanmış ve firmalarımız rahat bir nefes almıştır. Konunun çözümünde emeği geçen Komitelerimize, İNDER Yönetim Kurulu’na ve Odamız çalışanlarına teşekkür ediyorum.
HABER: FADİME ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.