Meşale Gazetesi

TÜRKİYE’Yİ KURTARACAĞIZ!

TÜRKİYE’Yİ KURTARACAĞIZ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, her hafta düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor.Bu kapsamda dün parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ilk olarak İdlip’te yaşananlara değinen Yüksel; “İdlip’te ne oluyor? Niye Mehmetçiğin kanı dökülüyor? Mehmetçiğin kanı dökülürken bir ülkenin yürekleri yanıyor, aileler kavruluyor, gelecekler yok oluyor. Askerlerimizi kim şehit ediyor? Kim bu cesareti gösterebiliyor, bu gücü nereden alıyorlar? Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, yakınlarına ve Türk ulusuna başsağlığı diliyorum. Öyle bir hükümet, öyle bir idare kurulmalı ki kimse Mehmetçiğin tırnağına taş değdirmeye cesaret edememeli” diye konuştu. Yaşananları unutmadıklarını ve konuşmaya devam edeceklerini söyleyen Yüksel; “Hiçbir şeyi unutmadık, unutturmayacağız. Soracağız, sormaya devam edeceğiz; ‘128 milyar dolar nerede?’, ‘Merkez Bankası eksi 50 milyar dolara düştü, neden ekside Merkez Bankası?’, ‘15 Temmuz’da şehitler ve gaziler için toplanan paralar nerede, niye ödemiyorsunuz?’ ‘Mafya liderinden para alan siyasetçi nerede?’ ‘Yargılanması gerekenler neden yargılanmıyor?’ Hiçbir şeyi unutmadık, unutturmayacağız, sormaya devam edeceğiz. Bu millet hesap soracak; kul hakkı yiyenlerden, bu milletin malını, mülkünü, zenginliğini çarçur edenlerden, peşkeş çekenlerden hesap soracak” dedi.

“Türkiye Laiktir, Laik Kalacak!”

Laiklik ile ilgili son günlerde yaşanan tartışmalara da değinen Yüksel; “Son günlerde cumhuriyetin ve demokrasinin olmazsa olmazı laiklik üzerinde bir oyun oynanıyor. Esasında bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye’nin gerçek gündemi açlık, sefalet, gençlerin durumu, üniversite mezunlarının durumu, üniversite mezunlarının iş bulamaması, KYK borcunu ödeyemeyen gençler, kaynamayan tencere, mutfaklardaki feryat! Gerçek günden bu! Türkiye laiktir laik kalacak! Laiklik bir dinsizlik değil, laiklik dini özgürce, hoşgörü ile yaşamaktır. Laiklik giderse Cumhuriyet gider, demokrasi gider, hoşgörü gider. Laikliği alıp çektiğiniz zaman Türkiye’de mezhep kavgaları olur, tarikat kavgaları olur, Türkiye’de kaos çıkar, Türkiye Afganistan olur, Pakistan olur, İran olur, Suriye olur. Bunu mu istiyorsunuz? Ne yaparsa yapsın olmuyor tutmuyor, Arap sabunu gibi eriyorlar. Sahaya bir koltuk değneği sürmüşler. Diyanet İşleri Başkanını sahaya sürdüler. Sen Diyanet İşleri başkanı mısın yoksa eriyip giden partiyi kurtarmanın başkanı mısın? Sen de kurtaramayacaksın. Senin o koltuk değnekliğin de tutmayacak, erime devam edecek. Muhafazakar kesim Diyarbakır’da, doğuda, Güneydoğu’da AKP’yi terk ettiği için apar topar Diyarbakır’a gidip orada görüşmeler yapmanızda kurtarmayacak. Diyanet İşleri Başkanı Türkiye’deki vurgunu, talanı hiç söylüyor mu, Türkiye’deki yolsuzluğu, israfın haram olduğunu söylüyor mu? Bunları gür sesiyle haykırıyor mu? Oysa Kur’an’da rüşvetin, hırsızlığın, yetim hakkı yemenin, kul hakkı yemenin haram olduğu söyleniyor. Niye bunu söylemiyorsunuz? Ne yaparsanız yapın Türk milleti Ata’sına ve onun eserlerine, cumhuriyete ve demokrasiye bağlı olarak yaşayacak, bunu engelleyemeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

“Paramız Pul Oldu”

Ülke ekonomisine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Yüksel, Türk parasını yok ettiklerini öne sürerek; “Ekonomik tabloyu da kısaca ifade etmek istiyorum. Paramız pul oldu, peynir etle yarışıyor, artık bir kilo, yarım kilo peynir alınmıyor, dilimle peynir alıyor vatandaş. Türk parasının durumuna bir bak. Türk parası yok olmuş, pul olmuş, alım gücü kalmamış, asgari ücretle açlık sınırının altında çırpınıyor vatandaş. 2002’de asgari ücretle 8 tane çeyrek alırken şimdi maalesef 3 tane çeyrek altın alınabiliyor. Gerçek bu! Yıl 2009, 200 TL ile 123 dolar alınıyordu aynı 200 liraya sadece 23 dolar alabiliyoruz şimdi. Ne yaptınız bu milletin parasına? Nerede bu milletin 100 doları, nerelere harcadınız?” dedi.

“Vicdanlar Ses Vermeye Başladı”

Hükümet kanadınca geçtiğimiz günlerde açıklanan 3 yıllık planla ilgili de konuşan Yüksel; “Birkaç gün önce önümüzdeki 3 yıllık planı açıkladılar. Bizzat kendilerinin açıkladıkları rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum. 2023’te hedef neydi 2 trilyon dolar milli gelirimiz olacaktı, şimdi ki açıklanan hedef 925 milyar dolar! 2023’te kişi başına milli gelirimiz 25.000 dolar olacaktı, şimdi 10 bin 500 dolara düşürdüler. 2023’te dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olup ilk ona girecektik, 16. sıradan 20. sıraya geldik şimdi hedef 20. sırada tutunabilmek. 2023’te ihracatta hedef 500 Milyar dolardı şimdiki açıkladıkları rakam 242 milyar dolar. 2023’te işsizlikte hedef %5 idi, baktılar olmuyor onu da yükselttiler yüzde 12’ye… Bu tablonun sorumlusu kim? Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Sahaya kimi sürerseniz sürün, ne yaparsanız yapın, macun tüpten çıkmıştır ve bir daha girmeyecek. Artık vicdanlar ses vermeye başladı… Gidiyorlar, gittikten sonra da bakalım daha neleri duyacağız” dedi.

“Türkiye Yüzü Gülenlerin Ülkesi Olacak!”

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, konuşmasının sonunda, herkesi CHP çatısı altında buluşmaya davet ederek; “Türkiye’yi kurtaracağız! Türkiye’nin geleceğini, gençliğimizi, canlarımızı kurtaracağız! Türkiye tekrar yüzü gülenlerin, geleceğe umutla bakanların ülkesi olacak. Milli değerleri, vatan değerlerini, geleceği düşünen herkesi, Cumhuriyet Halk Partisinde saf tutmaya, birleşmeye, güç vermeye davet ediyorum” diye konuştu. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.