ÜLKÜ OCAKLARINDAN BELGE TÖRENİ

Hatay Ülkü Ocakları yaz kursu belge takdim töreni geçtiğimiz akşam Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

ÜLKÜ OCAKLARINDAN BELGE TÖRENİ

Hatay Ülkü Ocakları yaz kursu belge takdim töreni geçtiğimiz akşam Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene, Hatay MHP İl Başkanı Murat Adal, MHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirdöven, Kahmanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış, Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Metin Taşçı, Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Hayri Şahin, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi MHP meclis üyeleri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, MHP ilçe başkanları, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.Hatay Ülkü Ocakları yaz kursu belge takdim töreni programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ÜLKÜCÜ OLMAK ZOR

Açılış konuşması yapan Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Metin Taşçı törene katılanlara bu önemli günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Başkan Taşçı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türklük, Türklük şuuruna hayiz olan değerli misafirlerim şuur hatırayı bir inanca dönüştürür. Şuur bir nakli bir sözü asırlara eriştirir. Ülkücü demek kolay, ülkücü olmak zor, ülkücü kalabilmek çok daha zordur. Şuur ülkücü olabilmenin ön şartıdır. Şuurla bağlanılmayan bir coşku yağmurla coşan güneşle kaybolan sel suyuna benzer kalıcı olmaz. Şuur heyecanı yitirmekten kurtarır, şuur cesareti çılgınlıktan kurtarır. Nitekim sevdasını şuura dönüştürememiş kişilerin kısa menzilli ufakları büyük davaların en büyük engelleri olmuştur. Gönül heyecanla beslenir, şuur ise akıl ve bilinçle başlar ve devam eder. Elbette her ikisine de ihtiyaç vardır birbirlerini tamamlarlar ancak şuursuz bir heyecan kalıcı olmaz ve şuursuz bir hissiyat saman alevi gibi söner gider. Bu nedenle son dönemin revaçta olan ülkücünün eskisi asla olmaz böyle bir kavram bulunmaz. Bunlar olsa olsa heyecanını şuura dönüştürememiş ülkücü olmaya çalışmış ama becerememiş kişilerdir zaten bunlara da ülkücü denmez. Zira ülkücülük heyecan ve inançla desteklenen şuurla kavrama halidir. Şuurun kaynağı ise bilgidir, eğitimdir öğretimdir.” dedi.

ÜLKÜCÜNÜN ESKİSİ OLMAZ

Başkan Taşçı konuşmasının devamında ülkücünün eskisini olmadığını belirterek, “ülkücünün eskisi olmaz söyleminin muhataplarına ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in dediği gibi ülkücünün eskisi olmaz artık bitmiştir gittiği yerin yenisi olmuştur diyerek asrın tokadını atmış bu ifadeyle ülkücü iradenin görkemli zırhını bunların üzerinden söküp atmıştır. Bizlere de bu iradenin arkasında olmak savaşçıları olmak düşer. Bunu ise birlikle, beraberlikle defalarca söylediğimiz doğruda birlik doğrudur, yanlışta dahi birlik doğrudur, bizahi birlik kendisi doğrudur düsturuyla bu görevi yapacağız.” dedi. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.