ÜLKÜCÜLER İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUMAK İÇİN YARIŞTILAR

ÜLKÜCÜLER İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL  OKUMAK İÇİN YARIŞTILAR

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı tarafından İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen programda Ülkücüler İstiklal Marşını En Güzel  Okumak İçin Yarıştılar.Yoğun katılım ile gerçekleşen etkinliğe Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner,Ülkü Ocakları Antakya İlçe Başkanı Hasan Bayır,İl Yöneticileri,Ülkücüler ve Asenalar katılırken program Aziz Şehirlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy ‘un ruhu için okunan Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner yaptığı konuşmasında :” Milletimizin ortak sesi ortak duygusu  İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü idrak ediyoruz.İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılmak ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, Milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı´yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur.

Mehmet Akif Ersoy, dönemin toplumsal değişim ve dönüşümlerine hayatıyla tanıklık etmiş ve bu tanıklığı eserlerine yansıtmış büyük bir fikir adamımızdır. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşamış, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu´yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, Milli Mücadele’ye değerli katkılarda bulunmuştur.Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla her zaman Milletimize ilham kaynağı ve rehber olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Milletimizin istiklali için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Allah celle ve Celalû bir daha  Necip milletimize İstiklal marşı yazdırmasın. Ve bu etkinliğe katkı  sağlayan ocağımızın bel kemiği yiğit ortaöğretim teşkilatlarıma  teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

Sözlerime son verirken İstiklal Marşımızdan bir dörtlük okumak istiyorum.

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın…

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.”dedi.

Konuşmanın ardından sahneye gelen Ülkücüler İstiklal Marşımızı en güzel okumak babında kıyasıya mücadele ettiler.Jüri tarafından belirlenen sonuçlara göre İstiklal Marşını En Güzel  Okuma Yarışmasının 1. Zeynep Elvin Özar,2. Emine Asya Acitiyek ve 3. Merve Güney  oldu.Yarışmayı kazanan Asenalara Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner, Hızlı Okuma Yazılımı olan Odak2023 programı hediye etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.