ÜLKÜCÜLER SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

ÜLKÜCÜLER SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma programında yüzlerde ülkücü Sarıkamış Şehitleri için yürüdü. Alahan mevkinde Ülkü Ocakları İl Ortaöğretim ve Üniversite teşkilatının organize ettiği programa Ülkü Ocakları İl Başkanı Alihan Döner,İl Yöneticileri,Ülkücüler ve Asenalar katıldı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Alihan Döner yaptığı konuşmasında: ”Sarıkamış şehitlerimizin kutlu turan yürüyüşünde şehadetlerini yad ederek teşkilatlarımız ile bu maneviyatı paylaştık ve Sarıkamış harekatı için hazırlanan sinevizyon gösterisine katılım sağladık. Sarıkamış destanının 108. Sene i devriyesinde bu matemi üniversite ve ortaöğretim teşkilatlarımın yiğit Neferleri ile paylaşmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.

İçim dışım çığ tutar. Sarıkamış yaradır … Sarıkamış ayazdır destandır Sarıkamış…. Sarıkamış Evlattır Yaradır Sarıkamış. Borandır Sarıkamış. Destandır Sarıkamış. 22 Aralık 1914 te başlayan 15 Ocak 1915 e kadar süren şehitlerimizin kutlu Turan yürüyüşünde şehadetleri mübarek olsun

Öyle bir üşüdün ki ebediyen yanmazsın diyordu şair.

Vatan için kefenleri kar olan kahramanlar Ezan, bayrak, namus, vatan, özgürlük, hürriyet ve bağımsızlık deyince her şeyi göze alıp feda-i can’ diyen bir millet düşünün. Yüzlerce yıl dünyaya hükmeden, nefsi büyümeyen, özünden ayrılmayan, dünyanın neresinde olursa olsun, yüzyıllar geçse de öksüzün, yetimin, el uzatanın ‘bana bakan yok mu’ diye haykıranın yanında olan bir millet düşünün. Hep beraber bir millet düşünelim, merhametinden, vicdanından, ahlakından, tarihinden ve medeniyetinden ayrılmayan büyük bir milletiz.

Allahuekber Dağlarında destanlaşmış mücadeleleri rahmetle ve minnetle anıyorum ve aziz milletimizin bir mirası olarak görüyor ve nesilden nesile aktarmanın sorumluluğunu yüreğimde hissediyor ve teşkilatlarıma emir telakki ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.