UZUN ÇARŞI ESNAFI ÇÖZÜM BEKLİYOR, HBB UYUYOR

UZUN ÇARŞI ESNAFI ÇÖZÜM BEKLİYOR, HBB UYUYOR

2 yıl önce Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın huzurunda Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılması ve alternatif olarak Mustafa Kemal Şeyhoğlu Caddesi’nin kamulaştırılarak yol sorununun çözümü için söz veren CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi ve CHP Hatay Milletvekilleri aradan geçen uzun süreye rağmen sorunun çözümü ile ilgili hiçbir adım atmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi meclisinden de 100 Milyon TL borçlanma yetkisi alan HBB yönetimi edinilen bu borcu nereye kullandı yada neden kullanıp yapmadığı ile ilgili soruları da yanıtsız bıraktı. Uzun Çarşı esnafının da sel suları nedeniyle mağduriyetini çözecek olan yol projesinde hiçbir adım atılmaması hem esnafların hem de Hataylı vatandaşların tepkisine yol açtı. Uzun Çarşı esnafları ve vatandaşlar, HBB’ye çağrıda bulunarak, verdiğiniz sözü tutamayacaksanız, Hatay’a hizmet noktasında her zaman öncü olan Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan öncülüğünde sorumluluğu Antakya Belediyesi’ne devredin. Bizim ve tüm Antakya’nın sorunu, kanayan yarası olan bu mevzu bir an evvel çözülsün ifadelerini kullandılar.

YAPAMAYACAKSANIZ, ANTAKYA BELEDİYESİ’NE DEVREDİN

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği sözü tutmaması, aldığı borçlanma yetkilerine rağmen yola bir türlü başlamamasına tepki gösteren Uzun Çarşı esnafları, “Hatay Büyükşehir Belediyesi mağduriyetimizi defalarca bildirmemize rağmen bu konuda hiçbir adım atmadı. Her yağmurdan sonra oluşan sellerin getirdiği su çarşıda baskınlara neden oluyor. Altyapı yetersizliği nedeniyle de dükkanlar su içinde kalıyor. Eğer Kurtuluş Caddesi yayalaştırma projesi kapsamında Mustafa Kemal Şeyhoğlu Caddesi düzenlenir ve oradan geçen dere ıslah edilirse dağdan gelen suların Uzun Çarşı’ya ulaşması da engellenir ve Uzun Çarşı’nın bu önemli problemi de önlenmiş olur. 100 Milyon TL’lik borçlanmanızın karşılığı olan bu hizmetin bir an önce hayata geçirilmesi adına HBB’den bu sorumluluğunu Hatay’a hizmette her zaman öncü olan Valimiz Sayın Rahmi Doğan öncülüğünde Antakya Belediyesi’ne devretmesini rica ediyoruz. Bizler söz duymak değil, verilen sözün yerine getirildiğini görmek istiyoruz. Bu anlamda HBB’den son bir görev istiyoruz. Borçlanma karşılığı aldığınız 100 Milyon TL’yi ve bu işi yapma yetkinizi Hatay Valimiz Rahmi Doğan öncülüğünde Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a devredin. Bizim problemimiz çözülürse Hatay’ın kalbi de rahatlayacaktır” ifadelerini kullandılar.

Hataylı esnaf ve vatandaşlar, HBB’den yetkiyi kısa zamanda devretmesini ve Mustafa Kemal Şeyhoğlu Caddesi’nin kamulaştırılarak derenin ıslah edilmesini, Kurtuluş Caddesi’nin de yaylaştırılarak turizme kazandırılmasını istiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.