VAKIF İŞ HANINDA DEPREM TEHLİKESİ

Deprem riski olduğu ve binanın depreme dayanamayacağı gerekçesiyle 2017 Aralık ayında yıkım sürecine girilen vakıf iş hanı yıkılmak için depremi bekliyor.

VAKIF İŞ HANINDA DEPREM TEHLİKESİ

Deprem riski olduğu ve binanın depreme dayanamayacağı gerekçesiyle 2017 Aralık ayında yıkım sürecine girilen vakıf iş hanı yıkılmak için depremi bekliyor. Bir süre önce Samandağ’da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremden sonra gözler Antakya’ya çevrilirken Deprem riski olduğu gerekçesiyle boşaltılan bina uzun süredir yıkılmayı bekliyor. Vatandaşlar yıkım çalışmalarının durmasından sonra sessizliğe bürünen iş hanı için tedirgin olurken, çevre esnafı da olası depremde doğabilecek risklerden dolayı tedirgin.Antakya Köprübaşında bulanan Vakıf İş Hanı’nın yıkım süreci sancılı geçiyor. Bir süre öncesine kadar Saray Caddesini tek yöne düşüren yıkım çalışmaları durma noktasına geldi. Vatandaşlar ise Samandağ depreminden sonra Vakıf İş Hanının herhangi bir depremde yıkılmasından korkuyor.Birinci dereceden deprem kuşağında bulunan Antakya’da deprem riskleri göze çarparken “Depremde yıkılma riski var” denilerek boşaltılan ve daha sonra da yıkımına başlanan fakat son 3 aydır resmen sessizliğe bürünün Vakıf İş Hanının herhangi bir depremde yıkılması söz konusu.CAN GÜVENLİĞİ SÖZ KONUSUVatandaşlar ise tedirginliklerini ifade ederken “Bir işe başladılar, onu da bitiremediler. Normal şartlarda buranın çoktan temizlenmiş olması gerekiyordu. Fakat her şey yerli yerinde duruyor. Görüntü kirliliği oluşturduğu yetmezmiş gibi bu kez de can güvenliğimiz söz konusu. Samandağ depremi Antakya için bir uyarı olabilir. Vakıf iş hanının bulunduğu alan oldukça işlek bir cadde. Yetkililerin bir an önce önlem almaları ve burayı çözüme kavuşturmaları gerekiyor” dedi.NE SÖYLEMİŞTİ?
Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran Yıkım süreciyle ilgili olarak “Antakya ilçesinde bulunan Mehmet Şah Bin Mustafa Dede Efendi Vakfı adına kayıtlı Mehmet Şah Vakıf İşhanı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan yapı risk analizinde tahliye edilerek yıkılmasına karar verildi. Antakya ve çevresi, birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. Tarih boyunca çok defa büyük deprem felaketine uğramış olan Antakya’da olası 7,5 şiddetindeki depremde Antakya’da açıklamamıza konu işhanı gibi pek çok bina yıkılacaktır.”ifadesini kullanmıştı.HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.