Meşale Gazetesi

VALİ DOĞAN 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI AÇTI

VALİ DOĞAN 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI AÇTI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının açılışı vesilesiyle düzenlenen kutlama programına katıldı. Gerçekleşen törene Vali Doğan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, Okul Müdürü Ahmet Uygun, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program okul müdürü Ahmet Uygun’un konuşması ile devam etti. Ahmet Uygun konuşmasında, “Sayın Valim, değerli protokol mensupları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış programına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Uzun süren bir ayrılığın ardından okullarımız, asıl sahipleri olan öğrencilerimize kavuşmuş bulunmaktadır. Yeni umutlar, heyecanlar ve hedeflerle siz sevgili öğrencilerimizle tekrar buluşmuş olmanın en derin sevinci ve coşkusu içerisindeyiz. Salgın sürecinin ortaya çıkardığı olumsuzlukların tedavisi için tüm eğitim kadromuzla hazırız. Geri de bırakmış olduğumuz o zor günlere geri dönülmemesi, yavrularımızın okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından ayrı kalmaması için herkesi kurallara titizlikle uymaya davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Okul Müdürü Ahmet Uygun’un konuşmasının ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan “Zeybek Gösterisi”, “Şiir Okuması” ve “Türkü Sunumu” etkinlikleri gerçekleştirildi.

Gerçekleşen etkinliklerin ardından Hatay Ortaokulu öğrencilerinden Cemre Karataş ve Türkçe öğretmeni Emine Aydoğan duygu ve düşüncelerini ifaden eden bir konuşma yaptı. Cemre Karataş konuşmasında, “Sayın Valim, yaz tatilinde yeterince dinlenip bilgi yuvamıza yeniden dönmenin heyecanı ve coşkusu içerisindeyiz. Geçen eğitim-öğretim yılında okulumuzdan, öğretmen ve arkadaşlarımızdan uzak kalmak bizleri çok üzdü. Dünya olarak yaşadığımız sıkıntılar bize gösterdi ki eğitimin olduğu yerde aşılmayacak sıkıntı yoktur. Bizler ilköğretim haftasının kutlandığı bugün de yaşadıklarımızdan da yola çıkarak Atatürk’ümüzün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ancak bilgi ile ulaşılacağını biliyoruz, bu bilinçle yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak’. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimiz için hayırlı ve başarılı geçmesini dilerim.” dedi.

Türkçe Öğretmeni Emine Aydoğan konuşmasında, “Sayın Valim, bugün burada uzun ve zorlu bir aradan sonra yuvamızda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz öğretmenler, her eğitim-öğretim yılı başında sanki öğretmenliğe yeni başlıyormuş gibi heyecanlanırız. Bu yıl ki heyecanımız ise bambaşka, çünkü aylardır ayrı kaldığımız öğrencilerimize kavuştuk bugün. ‘Geleceğin güvencesi, sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.’ diyor baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk. Öğretme ve öğrenme isteğinin her zaman canlı olacağı bir yıl geçirmemiz dileğiyle, ilköğretim haftamız kutlu olsun.” dedi.

Program İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko ve Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın konuşmaları ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko konuşmasında, “Sayın Valim, protokolün değerli üyeleri, değerli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli velilerimiz, Basınımızın güzide temsilcileri eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi” görevini üstlenmiştir. Eğitim – öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgileri dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip onları millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. 2021-2022 Eğitim-öğretim yılına başladığımız bugünlerde uzun süre ayrı kaldığımız, özlemlerini duyduğumuz öğrencilerimize, sınıfları tüm neşeleriyle dolduran pırıl pırıl çocuklarımıza kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Bakanlığımız; 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm paydaşlarımız açısından sağlıkla ve güvenle yürütülmesi için önemli tedbirler almıştır. İlimizde tüm kademedeki okullarımız, Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın iş birliği ile hazırladığı kılavuz çerçevesinde tüm tedbirler alınarak yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmiştir. Bizler eğitim çalışanları olarak görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle her koşulda öğrencilerimizi aydınlık geleceklerine hazırlamak konusunda azimli ve kararlıyız. Bu vesileyle 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılımızın, okullarımızda öğrenci seslerinin eksik olmadığı, sağlıkla ve başarıyla dolu bir yıl olmasını temenni eder, öğrencilerimiz, velilerimiz ve meslektaşlarımız adına hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında, “Sayın Müdürüm, kıymetli öğretmenlerim, sevgili öğrenciler, değerli basın mensupları hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Uzun bir aradan sonra bir aradayız, bugünleri çok özledik. Bütün dünyanın yaşamış olduğu büyük bir sağlık kriziyle karşı karşıya kaldık. Bu kriz sadece sağlığımızı değil, ekonomik, sosyal, kültürel hayatımızı dünyanın her tarafında ciddi anlamda etkiledi. Şükür ki yine bu milletin evlatlarından olan bir bilim adamının da içerisinde bulunduğu çalışma neticesinde bulunan aşıyla, nispeten nefes almaya başladık. Okullarımızın açılarak yüz yüze eğitime geçilmesi konusunda hükümetimiz önemli tedbirler aldı. Bu konu üzerinde çok tartışıldı ve düşünüldü fakat yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutmadığını gördük. Şöyle baktığınızda dünya ülkeleri içerisinde elektronik olarak bilgi ve bilişim sağlam bir altyapımız olmasına rağmen yaşanan aksaklıklar eğitimimize yansıdı, çocuklarımız yeterli eğitimi alamadı ve hükümetimiz artık belli tedbirlerle yüz yüze eğitime devam etme kararı aldı.

Bu tedbirlere riayet edildiği takdirde yüz yüze eğitime devam edeceğimizi düşünüyorum. Eğitimin önemini bu vesileyle bir kez daha anlamış olduk. Eğitimin temeli öğretmendir, öğretmenlerimiz emekleri unutulmayan, yıllar geçse de saygıyla, hürmetle hatırlanan ve her zaman değer verilen kişilerdir. Okullarımızda nadide çiçekler, çok büyük çınarlar yetişmekte. Yetişmek durumunda çünkü bulunduğumuz coğrafyadan dolayı hep ileriye gitmemiz, büyümemiz, çalışmamız ve gayret etmemiz gerekmektedir. Bu topraklarda ilelebet kalmak istiyorsak, evlatlarımızı iyi yetiştirmek durumundayız. Ben inanıyorum ki her gelecek günümüz, geçmişteki günümüzden daha iyi olacak, evlatlarımız daha iyi bir bilgi birikimiyle donatılmış olacak ve bu milleti en iyi şekilde temsil edecektir. Ben tekrar teşrifleriniz için teşekkür ediyorum, emeği geçen hocalarımıza, okul müdürümüze şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile 2021-2022 eğitim-öğretim yılının tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.Konuşmasının ardından Vali Doğan 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Sonrasında beraberindeki heyet ile birlikte sınıfları gezerek ders kitaplarını inceledi ve öğrenciler ile sohbet etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.