Meşale Gazetesi

VALİ DOĞAN, MÜSİAD İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

VALİ DOĞAN, MÜSİAD İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

Vali Rahmi Doğan,  Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına başkanlık yaptı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasında Vali Doğan,” Malum Gaziantep, Adana,  Osmaniye ve Kahramanmaraş’la çok yakın ilişkilerimiz var. Hem ticaretimiz var hem de ziyaretçilerimiz var. Bu süreçte son zamanlar da en çok etkilenen Gaziantep çünkü rakamlar çok yükseldi ve günlük vaka sayılarında artışlar var. Özellikle İskenderun,  Arsuz ve Samandağ sahil bandına malum yaz ayları plajdaki yoğunluğa dikkat edip tedbiri elden bırakmamak lazım özellikle maske ve mesafe çok önemli. Bazı arkadaşlar maske takmamakta direniyorlar böyle kendilerine çok güveniyorlar ama bu virüsün dünyadaki toplam miktarı bir grammış, 1 gram virüs bütün dünyayı etkiledi. Bazı ülkeler buna çok hazırlıksız yakalandılar hep gözümüzde büyüttüğümüz Avrupa ülkeleri adeta felç oldular. Koridorlarda, parklarda, sedyelerde hastalarını tedavi etmeye kalktılar. Türkiye hem bu sürece iyi hazırlanmıştı hem de gerçekten son 20 yıllık süreç içinde bizim sağlık sistemimize çok ciddi yatırımlarımız olmuştur. Şehir hastanelerinden tutunda en ücra köşedeki ilçelerimize kadar yatırımlarını yapmıştı. Bu vesileyle biz ciddi bir süreci, rahatlık içerisinde yönettik. Şehir hastanelerimizde doktorlarımız hemşirelerimiz sağlık personelimiz bu süreci çok iyi yönetti diye düşünüyorum. Hastaneye gidip te beni hastaneye almadılar, ben hastanede yer bulamadım tedavim yapılmadı diyen hiçbir vatandaşımız olmadı. İkincisi hiç kimseden bir ücret talebimiz olmadı.  Avrupa’da, Amerika’da sigortası olmayanlar tedavi olup virüsten kurtuldular ama o yüklü meblağlardaki faturalardan kurtulamadılar.

Tüm dünyada tedbirler alınırken bizde önlem ve tedbirlerimizi aldık.  Sokağa çıkma yasakları uygulandı ama üretimi hiçbir zaman durdurmamakta gayret ettik.  Virüsün en kötü dönemleri dâhil olmak üzere üretim zincirini durdurmadık,  tedarik sürecini durdurmadık iyi ki durdurmamışız. İlaveten sokağa çıkma yasakları ve krizle birlikte mağdur olan sosyal kesimler oldu bu sosyal kesimlere de çok ciddi anlamda devletimiz hükümetimiz destek programları uyguladı 4,5 milyar TL civarında doğrudan sosyal desteğimiz oldu. 18 yaş altı 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karışılabilmek adına da tüm kamu kurumları ve kamu personeli seferber oldu.  Polisinden, bekçisine jandarmasından,  öğretmenine kadar tüm arkadaşlarımız vefa sosyal destek grupları vasıtasıyla sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gece gündüz 24 saat karşılayabilmek adına ciddi bir gönüllü seferberlik durumuna geçtiler.Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi Başkanı Abdullah Bozatlı konuşmasında,”  Sayın valimizin başkanlığında gerçekleştireceğimiz pandemi sonrası normalleşme istişare toplantımıza hoş geldiniz şeref verdiniz. Sayın valim Öncelikle bizi kırmadan yoğun gündeminize rağmen zaman ayırıp davetimize icabet ettiğiniz çok teşekkür ederiz. Göreve geldiğiniz ilk günden itibaren Hatay ‘ın kendine has yoğun ve yorucu gündemine rağmen gerek sınır ötesinde gerek ise Hatay’ımızın her ilçesinde birçok başarıya imza attınız. Sizleri yakından takip ediyoruz. Gündeme ait konuların yani sıra Hatay ‘ın yıllardır bekleyen ve belki de ertelen birçok konusunu gündeme siz şahsen getirdiniz. Hatay’ın bütün paydaşlarını dinliyor,  sorunları tespit ederek sonuna kadar takip edip sonuçlandırıyorsunuz. Bu vazgeçmeyen sonuç odaklı ve çalışma temponuz. Tevazu ile insanlara yaklaşım tarzınız valilik makamımızın yani sıra size olan saygıyı ve sevgiyi kat ve kat arttırmıştır. tekrar tekrar teşekkür ederiz.

Sayın valim değerli hazirun; Atlatmak da olduğumuz pandemi süreci yalnızca sağlığı değil, ülkeleri, kurumları, örgütleri, şirketleri, çalışanları, ekonomiyi sistemleri tehdit ederek bütün taşları yerinden oynattı. Bu anlamda birçok konuda taşların yeniden yerleşmesi sistemin yeniden kurulması gerekti gerekiyor. Bizler ülkemize yatırım yapan ve bütün gücü ile yatırım yapmaya devam edecek Hatay iş adamları olarak siz kıymetli valimizin gündeme dair tavsiyelerine çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu minvalde öncelikle Pandemi sürecinin devamında ki beklentileriniz den başlayarak Amanos tünelinin son durumunu bu ek olarak yatırım yapmak isteyen üyelerimizin yakından takip ettiği  erzin organize sanayi yatırımın son durumunu ve lojistik ve gümrük konularında yaşadığımız sorunlar çerçevesinde sizin bilgi ve görüşlerinize başvurmak istiyoruz.Basta sayin valim olmak üzere istişare  toplantımıza katilan bütün haziruna tekrar teşekkür ederim” dedi. Toplantının kapanış konuşmasında Vali Rahmi Doğan, ”Üreticimiz iş insanlarımız, esnafımız, tüccarımız ürettiğini dünyanın her bir tarafına ulaştırabilecek kapasitede, beceri de niteliktedir.  Amanos tüneli 8 km uzunluğunda bir tünel ve bunun karşılığında da hassa tarafında da milyon metrekarelik hazine arazileri var. Yatırımcılarını bekleyen araziler var.  Bu konuda siyaset bir araya gelip biraz daha çalışmalar yaparsa, belki bir yap işlet devret modeli üzerinde durulur.  Ne  kadar erken yapılırsa bizim şehrimiz açısından o kadar avantajlı olur, sadece şehrimizi değil, Gaziantep’i, Şanlıurfa’yı  Kahramanmaraş’ı yakın illeri ilgilendiren bir tünel. En çokta Gaziantep’i ilgilendiriyor çünkü denize daha da yaklaşmış oluyor. Bizim buradaki limanlarımız kapasitelerini tam kullanır hale gelecektir.  Limak burada bildiğim kadarıyla %30, 35 kapasiteyle çalışıyor ilaveten 11 tane limanımız var. Bütün limanlarımız bu tünelle birlikte tam kapasiteyle çalışacak belki ilaveten liman ihtiyaçları da hasıl olacak. Dün Çevlik Sahil Güvenlik Karakolu’nu ziyaret ettim. 70 kilometrelik bir körfezimiz var. Körfezin derinliği de yük gemilerin yanaşabileceği nitelikte, böyle bir körfeze sahip olmak bir avantaj. Bizim geçen seneki rakamlarımız vergi tahsilatında 81 ilin sıralamasında yedinci sıradayız 10 milyar TL vergi tahsilatımız olmuş bu vergiyi tahsil edebilmek için birilerinin üretmesi ve kazanması lazım ki biz de buradan vergi alalım.  Biraz önce de ifade ettiğim gibi milyon metrekarelik arazileri de hem yerli hem de yabancı yatırımcı geldiği takdirde ekonomik açıdan ilimizi canlandırır.”dedi. Toplantıya vali Doğan’ın yanı sıra Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi Başkanı Abdullah Bozatlı,  İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayhan Tosyalı ve ilimizin önde gelen iş insanları katıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.