Meşale Gazetesi

VALİ DOĞAN, TEĞMEN ALİ EMRE FIRINCIOĞULLARI İÇİN DÜZENLENEN MEVLİT PROGRAMINA KATILDI

VALİ DOĞAN, TEĞMEN ALİ EMRE FIRINCIOĞULLARI İÇİN DÜZENLENEN MEVLİT PROGRAMINA KATILDI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 20 Şubat 2020 tarihinde, Suriye’nin İdlib Bölgesinde ateşkesi sağlamak için bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan hava saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları için düzenlenen Mevlit programına katıldı.

28 Şubat Cuma günü saat 15.30’da Samandağ İlçesinde düzenlenen Mevlid programında, şehit Ali Emre Fırıncıoğulları için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Mevlid Programı sonunda kısa bir konuşma yapan Vali Doğan ”Şehidimizin annesi, babası, kardeşleri, akrabaları ve sevenleri, değerli dostlar. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimiz en kutsal varlığı olan canını bu devlet için vermiştir.  T.C. Devleti adına Hatay Valisi olarak şükranlarımı sunuyorum. Allah mekanını cennet etsin.  Ali Emre kardeşimiz silah arkadaşlarıyla birlikte bu kutsal yolculukta devletin bekası ve milletin geleceği için gözünü kırpmadan silah arkadaşlarıyla birlikte mücadele etmiştir. Bu mücadele halen devam etmektedir. Bu coğrafyada yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz ancak zaman zaman sıkıntılı süreçler de geçiriyoruz. Dün yine benzer bir durumda 33 vatan evladımız şehadet şerbetini içti. Yaralı Mehmetçiklerimiz var.  Hamd olsun ki yaralı kardeşlerimizin hiçbirinin hayati tehlikesi yoktur. Ali Emre’ler gibi bu yola baş koyan yiğitler var oldukça bu topraklar da bu millet de var olacaktır. Evlat acısı zordur. Bu acıyı tarif edemem ama yine de acılarını  bir nebze de olsa  paylaşmak için buradayız. Ali Emre kardeşimizin ismini Samandağ’da, kendisinin de kısa bir süre okumuş olduğu, bir okula verdik. Biz Ali Emre kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız.

Ama şunu da ifade etmek istiyorum ki anne babasının ve kardeşlerinin göstermiş olduğu metanet, olayı ilk duydukları anda ifade ettikleri “Vatan sağ olsun!” sözünü bu millet, bu devlet hiçbir zaman unutmayacaktır. Ali Emre’yi defnetmek için tabutuna omuz veren Samandağlılar da unutmayacaktır. Orada göstermiş oldukları kadirşinaslık, devlete sadakat ve millete bağlılığı asla unutmayacağız. O gün Samandağ ilçemizde o yağmur altında bütün Hatay birlik oldu. Kardeşini ahirete uğurlamak için yollara döküldü. Rabbim mekânını cennet etsin İnşallah. Hazirunu görünce hem Ali Emre kardeşimizi hem de aileyi, Samandağlı kardeşlerimizin ne kadar sevdiğini anlamış olduk. Ben burada toplanan ve onun için dua eden tüm dostlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Allah mekanını cennet etsin. Bütün şehitlerimize Rabbim cennetinde güzel makamlar eylesin. Herkesi saygıyla selamlıyor, hürmetlerimi sunuyorum.’’dedi

Mevlit Programına Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Suzan Şahin, Lütfi Kaşıkçı,İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Şehidin ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.