Meşale Gazetesi

VEKÂLETLE KURBAN ORGANİZASYONU TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

VEKÂLETLE KURBAN ORGANİZASYONU TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

 Hatay İl Müftülüğü konferans salonunda 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat: 10.00’da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması ve personelin bilgilendirilmesi amacıyla “Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenledi.

Toplantıda konuşan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, “Vatandaşımız kurban konusunda bizlere güveniyor, vatandaşlarımız Başkanlığımızdan, vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep etmektedir. Dolayısıyla yurt dışında kesilen kurbanlarımızın özellikle Afrika kıtasındaki fakir insanlara ulaştırılması çok büyük bir hayra vesile olmaktadır. Bu büyük hayra vesile olanların ilk halkasını sizler oluşturuyorsunuz. Bu sizler için bir iftihar vesilesidir. Bu bakımdan ben hepinizi yapmış olduğunuz bu hayırlı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Cenab-ı Hakk hepinizden ve hepimizden razı olsun.” dedi.

“Vekalet yoluyla kurban konusu bir ibadettir.” değerlendirmesinde bulunan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan şunları kaydetti:“Vatandaşımız kurban konusunda bizlere güveniyor, bizlere itimat ediyor. Bizler de Vakfımız aracılığıyla vatandaşlarımıza vekaletlerini yerine getirdiğimize dair telefon yoluyla ulaşarak bilgi veriyoruz. Gerçekten bu konuda vatandaşlarımıza emsali olmayan bir hizmet sunuyoruz. En küçük mahallemizde veya köyümüzde dahi insanımızı nazik bir üslupla bilgilendirerek yönlendirelim. Vekalet taleplerini gönüllülük esasına uyarak, emanet olarak alalım ve inşallah bu şuurla yerine ulaştıracağız.”Sonrasında söz alan Hatay  İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu millete din hizmeti vermekle yükümlü bir kurumuz. Başta namaz olmak üzere bütün ibadet konuları bizim hizmet alanımızdır. Bu hizmet alanlarından biri de kurban ibadetine rehberlik etmektir. Bu konuda çalışmalarımız etmekte ve edecektir.” diye konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay ile İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve Din Görevlilerimizin katıldığı toplantı, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.