VEKİL KARA ET FİYATLARINI DİLE GETİRDİ

VEKİL KARA ET FİYATLARINI DİLE GETİRDİ

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Limak Port’ta gerçekleştirilen canlı hayvan sevkiyatına ve Et ve Süt Kurumu’nun 2024-2028 Stratejik Planı’na dair yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Yıldırım Kara, canlı hayvan sevkiyatlarının 2017 yılından bu yana İskenderun’da halk sağlığı ve çevre kirliliği sorunlarına yol açtığını belirterek, “21 Temmuz Pazar günü çeşitli STK’lar ve meslek odaları ile birlikte, 2017’den bu yana devam eden canlı hayvan sevkiyatlarına karşı çıktık. Bu sevkiyatların çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin yanı sıra yerel üreticilere ve ülke hayvancılığına da ciddi zararlar verdiğini bir kez daha vurguladık” dedi.

Yıldırım Kara, yıllardır uygulanan yanlış hayvancılık politikalarının et fiyatlarını artırdığını belirterek, ithal eti savunanların çevre sorunlarına ve hayvancılık sektöründeki zararlara yol açtığını söyledi. “Et fiyatlarının düşürülmesi amacıyla serbest bırakılan ve çevre sorunlarına yol açan canlı hayvan sevkiyatları neye mal oldu? Ucuz et olarak ithal edilen ürünlerin en ‘ucuz’ hali 500 liraya geliyor. Yurttaşlarımız sofralarına et alabiliyor mu?” diye sordu.

REKLAM ALANI

Yıldırım Kara, yerli üretimi olumsuz etkileyen ve hayvancılık faaliyetlerine zarar veren canlı hayvan ve hayvansal ürün ithalatının sonlandırılması gerektiğini ifade ederek, “Et fiyatlarının ithalat ile çözülemeyeceğini” vurguladı. Et ve Süt Kurumu’nun 2024-2028 Stratejik Planı’nda yer alan 193 milyon TL maliyetli beş yıllık planda, “koyun ve kuzu eti üretim ve tüketimini teşvik edecek tanıtım faaliyetleri” gibi harcamaların yer aldığını eleştirdi.

Yıldırım Kara, “Kuzu etinin kokusuyla ilgili önyargıları ortadan kaldırmaya çalıştığını söyleyenlere soruyoruz: Yurttaşların eti kokusundan değil, satın alma gücünün olmamasından dolayı tüketemediklerini ne zaman anlayacaksınız? İktidar mevcut durumu doğru değerlendirmemiş olacak ki, et tüketimini teşvik etmek için bütçe ayırıyor. Halkın ete daha kolay erişmesi için somut adımlar atılmalı” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.