VEKİL TOPAL’DAN MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ HATAY’A DAVET

VEKİL TOPAL’DAN MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ HATAY’A DAVET

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, dünyanın en eski yerleşim birimlerinden olan ve tarihi ile pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Hatay’a tüm vatandaşları davet etti. Tarihi Akad’lara dayanan, Tunç Çağı’ndan kalma eserlere hemen her bölgesinde rastlanan Hatay, dinler tarihi açısından da kilit rol oynuyor. Hristiyan kelimesinin ortaya atıldığı, Anadolu’nun ilk camisinin bulunduğu, Hz. Hızır ile Hz. Musa’nın buluşup sohbet ettikleri Kuran’da rivayet edilen Hatay, dinlere, kültürlere, farklı etnik kökenden vatandaşlara da yüzyıllardır ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin icraatçi ve başarılı milletvekili eğitimci Serkan Topal, tüm vatandaşları bu güzellikleri yerinde görmeye davet etti.

TOPAL: HATAY’IN GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Milletvekili Serkan Topal, “Hatay Samandağ’da Hz. Hızır Türbesi ile, dünyada eşi benzeri olmayan Titus Tüneli ve Kaya mezarları ile, Antakya’da Habib-i Neccar camisi, At. Pierre Kilisesi, farklı dinlere ait mabetleri ile, damak çatlatan lezzetleri ve hoşgörülü insanları ile, Arsuz’u, İskenderun’u, Erzin’i ile, zeytini ve yöresel yemekleri kendine has zeytinyağına sahip Altınözü ile, Hassa, Kırıkhan, Payas, Dörtyol, Yayladağı, Defne, Kumlu, Belen’i ile tüm güzellikleri ile keşfedilmeyi bekliyor” dedi. Dünyanın ışıklandırılan ilk caddesinin de bulunduğu Hatay, dünya tarihi açısından çok önemlidir.

BİNLERCE YILDIR KARDEŞLİK ORTAMINI KORUYORUZ

Hatay’daki kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olması gerektiğini belirten Vekil Topal, “Hatay’da ezan-çan-hazzan binlerce yıldır bir arada kardeşçe yaşıyor. Bizim Ermeni komşumuz, Yahudi sınıf arkadaşımız, aynı tabaktan yemek yediğimiz Kürt dostumuz, kutsal bayramlarımızda hrisi ikram ettiğimiz Sünni kardeşlerimiz, Arap iş arkadaşımız, Hristiyan öğretmenimiz, Alevi doktorumuz var. Kimse kimseyi dinine, siyasi görüşüne, dünyaya bakış açısına göre, neye inandığı ile yargılamaz. Burada ilk sorduğumuz dinin ne değil, aç mısın susuz musun olur. Kapımızı çalanı boş döndürmeyiz. Burası kültür mozaiği ile özellikle kan gölüne dönen Ortadoğu coğrafyasına ve emperyalist coğrafyaya örnek olması gereken ilk şehirdir. Dünyanın Hatay’dan öğreneceği çok şey var. Tüm dünyadan vatandaşları Hatay’ın çok kültürlü yapısını daha yakından görmeye, damak çatlatan lezzetlerini tatmaya davet ediyorum. Herkesi Hatay’a bekliyorum” ifadelerini kullandı. Haber : M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.