Meşale Gazetesi

VERDİĞİ SÖZÜN %80’İNİ 8 YILDA TUTABİLDİ, HELAL LÜTFÜ BEY

VERDİĞİ SÖZÜN %80’İNİ 8 YILDA TUTABİLDİ, HELAL LÜTFÜ BEY

Hatay Büyük’KÖY’ Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2012 yılında Hatay’a yeni bir proje kazandırıyoruz diyerek verdiği sözün %80’ini 8 yıl sonra tutabildi. Vatandaşlar Savaş’ın verdiği sözün %20’lik kısmını ne zaman tutacağını merakla bekliyor. Henüz Antakya Belediye Başkanı iken Antakya’da turizm potansiyelini arttıracağına inandığı projeyi duyuran Savaş, projenin üzerinden 8 yıl geçmesinin ardından yeni bir açıklama yaparak projenin %80’inin bittiğini açıkladı. Yaptığı açıklamanın ardından teleferik yapılacak bölgeye göz gezdiren vatandaşlar %80’i tamamlandığı söylenen projeyi göremeyince şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Her yıl %10’luk dilimi tamamlansa 8 yılda %80’i tamamlanabilecek olan projenin tamamlanmasının bu hesapla 2022’yi bulacağını belirten vatandaşlar, HBB yönetiminin verdiği bir sözün daha hayal olduğunu, bu projenin de Hatay halkının paralarını çöpe atmaktan başka işe yaramayacağını söylediler. EXPO’nun 2021 yılına yetişemeyeceğini savunan vatandaşlar, “Hatay’ın ardından EXPO Kahramanmaraş ilinde düzenlenecek. Maraş’ta bizden sonra düzenlenecek olmasına rağmen çalışmalar neredeyse bitmek üzere. Biz hala kavşaklarla, çamurla SAVAŞ halindeyiz. Biz havanda su döven başkanlar değil, verdiği sözü tutabilecek başkanlar arıyoruz. Hatay halkı üst üste 3 dönem görev verdiği kişileri umarım önümüzdeki dönemde sırtında taşımaktan kurtulur da Hatay gerçekten proje görür” ifadelerini kullandılar.

DEFNE KOKUYOR, SAVAŞ GÖRMÜYOR

CHP’nin Hatay’daki kalesi diyebileceğimiz ilçelerden olan Defne’de defalarca söz verildiği halde yapımı sürekli ertelenen ve artık vatandaşları isyan etme noktasına getiren arıtma tesisinin yapılmaması nedeniyle Defne’li vatandaşlar ilçenin kokmaya başladığını ifade ettiler. Hatay’ın en lüks semtlerinden olan Defne ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Defne’nin halinden anlamayanlar maalesef, yol ve parke yaptık diye övünüyor. Asıl meseleyi görmezden geliyorlar. Biz arıtma tesisi istiyoruz. Kötü kokular neredeyse yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Bize defalarca söz verildiği halde yapılmayan arıtma tesisinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Defneliler artık siyasi projelerinizin figüranı olmak istemiyor. Defne kokuyor, başkanlar görmüyor, ya da görmezden geliyor. Önümüzdeki dönemde bizleri görmezden gelenleri bizler de görmezden geleceğiz” şeklinde konuştular.

Verilen sözlerin tutulmadığı, vatandaşların her gün farklı vaatler duyduğu bir yönetim sistemine sahip Hatay’da vatandaşlar, verilen sözlerin ne zaman tutulacağını merakla bekliyor.

Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.