VETERİNER HEKİMLER SİYASİ DESTEK TURUNDA

VETERİNER HEKİMLER SİYASİ DESTEK TURUNDA

Aralarında Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu’nun da olduğu veteriner hekimler başkentte siyasi destek ziyaretlerine çıktılar.

Ziyaretlerle ilgili yapılan açıklamada; “Çalışma alanlarımızdan biri olan ülkemiz hayvancılığının giderek sürdürülebilir olmaktan çıktığı, mesleğimizin de bu durumdan her geçen gün daha fazla etkilendiği açıkça görülebilmektedir. Dünya Veteriner Hekimler Günü yaklaşırken konuya dikkat çekmek, mesleğimizin ve hayvancılığın sorunlarını anlatmak ve yaşadığımız birçok sorunun çözüm yerinin siyaset kurumları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu bilerek başlattığımız çalışmalar çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alan siyasi parti üst yönetimleri ve ilgili milletvekillerini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı ve Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Murat Arslan, Türk Veteriner Jinekoloji Derneği Genel Başkanı ve Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Murat Fındık, Ordu Veteriner Hekimler Odası Başkanı ve Türk Veteriner Hekimler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Taner Canbulut, Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı ve Türk Veteriner Hekimler Birliği Denetleme Kurulu üyesi Yahya Hamurcu, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Bolten, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Bursa Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu üyesi Melike Baysal, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen yer aldı.

TARIM VE ORMAN BAKANI ZİYARET EDİLDİ

Bu kapsamda Ak Parti eski Tarım ve Orman Bakanı Veteriner Hekim Mehdi Eker, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Veteriner Hekim Yunus Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partilerin üst yönetimleri ve ilgili milletvekilleri ziyaret edilmiş krizi bizim gördüğümüz çerçeveden anlatıp çözüm önerilerimizi paylaştık. Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Veteriner hekimliğinin hayvan sağlığı, hayvan refahı, toplum sağlığı, yeterli ve güvenilir gıda açısından stratejik önemini vurguladığımız bu görüşmelerin siyasi parti yöneticileri ve Milletvekillerinin mesleğimizi daha iyi tanımalarına katkıda bulunacağına inanıyorum. Mesleki sorunlarımızın çözümü için daha önce Tarım ve Orman Bakanı ve yetkilileri şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi ve siyaset kurumları ve bunun yanında sürekli yereldeki yetkililer nezdinde yaptığımız girişimlerimiz devam edecektir. Bu çabalarımızın mesleğimiz lehine sonuç vermesi hepimizin bu çalışma ve çabaları destek vermesi ve bu mücadeleye katılması çok önemli olacaktır” denildi.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.