Meşale Gazetesi

VETERİNERLER UNUTULMAMALI

VETERİNERLER UNUTULMAMALI

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, pratisyen hekim ve uzman hekimlerin maaşlarına yapılan zammın veteriner hekimlere de uygulanmasını ve veteriner hekimlerin 3600 ek gösterge kapsamına dahil edilmesini isteyerek, kamu veterinerlerinin mali ve özlük haklarının düzeltilmesi için kanun teklifi verdi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. Maddesinde tanımlanan “Sağlık Sınıfı” içerisinde, doktor, diş hekimi, veteriner hekim ve eczacıların yer aldığı belirtilen Şahin, “TBMM Genel Kurul gündemine geçtiğimiz hafta gelen hekimlerin mali ve özlük haklarını iyileştirmeye yönelik düzenlemede diğer sağlık emekçilerine yer verilmemiştir. Bu durum sağlık çalışanları arasında infiale neden olmuş, çalışma barışını bozabilecek etkiler yaratmıştır. Covid-19 pandemisi döneminde canla başla çalışan sağlık çalışanları bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Şüphesiz kamu otoritesi, çalışanları arasında hakkaniyeti göz önünde bulundurmalıdır. Ücret artışı, tüm sağlık çalışanları, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm sağlık emekçileri için yapılmalıdır. Çünkü sağlık hizmetleri hekimiyle, veterineriyle, hemşiresiyle, eczacısıyla, diğer sağlık emekçileriyle bir bütünün ayrılmaz parçasıdır.” dedi.

TBMM Genel Kurul gündemine geçtiğimiz haftalarda gelen hekimlerin mali ve özlük haklarını iyileştirmeye yönelik düzenlemede diğer sağlık emekçilerine yer verilmediğini belirten Suzan Şahin, bu durumun sağlık çalışanları arasında infiale neden olduğunu, çalışma barışını bozabilecek etkiler yarattığını ve sağlıkçıların çalışma motivasyonlarını olumsuz etkilediğini söyleyerek ‘‘Devlet memurlarının genel kanunu olan 657 Sayılı Kanunda sağlık hizmetleri sınıfı olarak beşeri sağlık çalışanlarıyla bir bütün halinde kabul edilen veteriner hekimlerin bu şekilde ayrımcılığa tabi tutulması yalnızca Sağlık Bakanlığı çatısı altında konumlandırılmamış olmaları mıdır bilmiyoruz ancak veteriner hekimler de temel sağlık hizmetlerinin vazgeçilemez meslek mensuplarıdır. Veteriner hekimler unutulmamalı ve zor şartlarda yürüttükleri özverili çalışmalarla bu iyileştirmeleri fazlasıyla hak etmektedirler.’’ ifadelerini kullandı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklif sonrası yaptığı açıklamada, ‘‘Vermiş olduğum kanun teklifi ile; 657 sayılı Kanuna tabi olan ve emekli sandığı kapsamında olan veteriner hekimlerin de tabipler ve diş hekimleri gibi emekliliklerinde eşit düzeyde ek ödeme alabilmelerine imkan sağlanması amaçlıyoruz. Üniversiteler, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve birimlerde çalışan veteriner hekimlerin döner sermaye ödemelerinden tabip ve diş hekimleriyle aynı oranda yararlanması amaçlıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında memur veya sözleşmeli personel olarak çalışan tabipler ile diş hekimlerine verilen sabit döner sermaye ödemelerinden veteriner hekimlerin de aynı oranda

yararlanmalarına ilişkin düzenleme yapmak istiyoruz. Ayrıca döner sermaye gelirlerinden faydalanmada üniversitelerin veterinerlik fakültelerinde görev yapan personelin de tıp fakülteleri ile diş hekimliği fakültelerinde görev yapan personelle eşit haklara sahip olmasını istiyoruz. 375 sayılı KHK’nın ek 9 uncu maddesi kapsamında yapılan ek ödemeden yararlanmada diş hekimleriyle veteriner hekimler arasındaki farklılık giderilerek veteriner hekimler ile diş hekimlerinin ek ödemeden aynı oranda ve miktarda yararlanabilmelerine ilişkin düzenleme yapmayı hedefliyoruz. Veteriner hekimler bu konularda çözüm bekliyor. AKP sağlık çalışanları üzerindeki ayrımcılığa son vermeli, tüm sağlıkçıların sorunları için çözüm üreten tekliflerimizi mecliste kabul etmeli ve uygulamalıdır.’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.